Kapří guláš s kořenovou zeleninou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kapří maso
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 0,5
      ks celer -menší
    • 1
      ks mrkev -vetší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      l rybí vývar nebo zeleninový
    • chlebová kůrka - strouhaná,na zahuštění
    • sůl a pepř
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření 3 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme, pokrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Celer, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme zeleninu, promícháme, zaprášíme paprikou, krátce orestujeme. Směs pak zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme asi 20 minut, pak vmícháme nastrouhanou (rozmixovanou) kůrku dle potřeby (asi 2 lžíce).
2
Do připraveného základu vmícháme kapří maso a prolisovaný česnek, společně povaříme ještě asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem.
3
Před podáváním vyjmeme nové koření a bobkový list, podáváme s chlebem.
4
* Zjemnit můžeme vmícháním zakysané smetany.
5
* Místo chlebové kůrky můžeme guláš ke konci vaření zahustit hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kačka
    Kačka |

    29. 10. 2015 15:12

    Já nevím asi jsem to blbě ukuchtila ale je to to nejhorší jídlo co jsem kdy ochutnala :D

  • Jaroslav Smolik
    Jaroslav Smolik |

    16. 7. 2015 17:02

    Byla to delikatesa. Neni nad domaci poctivou ceskou kuchyn.

  • Brabcová
    Brabcová |

    24. 10. 2013 14:59

    Skvělý recept, rychlý a chutný, děkuju vám.

  • Alena Kumpánová
    Alena Kumpánová |

    8. 4. 2013 19:41

    Rychlý a chutný rybí recept, děkuji. :-)

  • Olina Kučerová
    Olina Kučerová |

    17. 8. 2012 13:57

    Na guláši jsme si velmi pochutnali a dokonce ho jedla i naše švagrová, která kapra odmítá sníst v jakékoli úpravě. Doporučuji.

  • Ema
    Ema |

    18. 3. 2012 12:12

    Vynikající, jen jsem zahustila moukou a ne chlebem.

  • Dočkalová
    Dočkalová |

    13. 12. 2011 11:53

    Báječný !

  • katerina
    katerina |

    22. 9. 2011 14:06

    dekuji za recept, gulas byl vynikajici, urcite zopakuji