Autor:

Kapr ve zlatých šupinách

Střední
Ingredience
Kapr 600 g
Vejce 2 ks
Škrobová moučka 30 g
Mléko 100 ml
Hladká mouka 50 g
Sůl  
Drcený kmín  
Kukuřičné lupínky 250 g
Rostlinný olej  
Citron  
Kapr ve zlatých šupinách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Kapra máčejte v řidším těstíčku, těsto nechte lehce stéct a následně vložte do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkněte k rybě.

Jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji. Lupínky by při vysoké teplotě shořely. V pánvi kapra smažte jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut.

Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Kapr ve zlatých šupinách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web