Autor:

Kapr ve zlatých šupinách

Střední
Ingredience
Kapr 600 g
Vejce 2 ks
Škrobová moučka 30 g
Mléko 100 ml
Hladká mouka 50 g
Sůl  
Drcený kmín  
Kukuřičné lupínky 250 g
Rostlinný olej  
Citron  
Kapr ve zlatých šupinách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Kapra máčejte v řidším těstíčku, těsto nechte lehce stéct a následně vložte do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkněte k rybě.

Jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji. Lupínky by při vysoké teplotě shořely. V pánvi kapra smažte jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut.

Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Kapr ve zlatých šupinách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web