Kapr ve zlatých šupinách

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kapr
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g škrobová moučka
    • 100
      ml mléko
    • 50
      g hladká mouka
    • sůl
    • drcený kmín
    • 250
      g kukuřičné lupínky
    • rostlinný olej
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Kapra máčejte v řidším těstíčku, těsto nechte lehce stéct a následně vložte do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkněte k rybě.
2
Jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji. Lupínky by při vysoké teplotě shořely. V pánvi kapra smažte jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut.
3
Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    10. 12. 2009 09:20

    Dělal jsem z pangase,protože kapra u nás nikdo nemusí.Smažení na pánvi bohatě stačilo a s bramborovou kaší to byla delikatesa!Jiří