Autor:

Kančí kýta na víně s tymiánem

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kančí kýta 800 g
Cibule
- velká
1 ks
Mrkev 200 g
Řapíkatý celer 150 g
Sádlo 2 lžíce
Pepř celý
- kuličky
6 ks
Nové koření 4 ks
Bobkový list 4 ks
Sůl  
Červené víno
cca
400 ml
Hladká mouka
cca
40 g
Rybízový džem
, marmeláda
1 lžíce
Pepř mletý  
Marináda
Rostlinný olej 60 ml
Červené víno 200 ml
Česnek 2 stroužek
Jalovcové bobule 6 ks
Pepř celý 6 ks
Bobkový list 2 ks
Snítka tymiánu
- čerstvé snítky
2 ks
Sůl  

Postup přípravy:

Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.

Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.

Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.

Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Kančí kýta na víně s tymiánem

Komentáře

  1. sheep   30.12.2014 | 19:58 | reagovat | závadný

    No určitě bych nedával do marinády na 3 dni sůl.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web