Jemný reveňový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 3
      ks žloutek
    • 6
      lžíce mléko
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rebarboru pokrájíme na špalíčky a udusíme s malým množství vody a vanilkovým cukrem do měkka. Necháme trochu vystydnout. Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky s mlékem, pak mouku s práškem do pečiva. Rozválíme na pečícím papíru a částečně upečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 10 min. do světlerůžova. Pak na horké těsto poklademe vlažnou rebarboru.
2
Ušleháme sníh ze 3 bílků a cukru písek do kterého nakonec zamícháme strouhané ořechy. Tuto sněhovou hmotu navršíme na rebarboru a mírně dopečeme, až sníh zrůžoví.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    25. 5. 2007 11:53

    Dejte si do vyhledávače HRSTKOVÉ a najdete je :-))

  • krizova
    krizova |

    25. 5. 2007 10:33

    Hrstkove knedliky jsem ale nenasla.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 5. 2007 10:11

    Anonyme, dej si tady do vyhledávání slovo "rebarbor" a najde ti to asi 30 receptů (pokud dáš slovo v tomto tvaru, tak to totiž najde jak rebarbora, tak rebarborový, rebarboru atd... prostě totot slovo v kadém tvaru). Jinak já dělám z rebarbory hlavně knedlíky (Hrstkové knedlíky) a Jogurtový koláč s drobenkou (opět doporučuji využít vyhledávání, které perfektně funguje).

  • Hela -
    Hela - |

    24. 5. 2007 17:03

    Paní Jano, oba recepty, které vám doporučuji níže si můžete najít ve vyhledávači v této kuchařce a budete je mít hned. Anonyme - dík za tip na mřížkový koláč, už ho mám v troubě , ale zatím nevím, jaký bude.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 5. 2007 12:26

    Zkuste také mřížkový rebarborový koláč, co je zde také uvedený. Je vynikající.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    24. 5. 2007 10:24

    Díky za typ!!a sem s receptem!Můžete mi ho poslat na Hulova.Remkova@seznam.cz budu moc ráda!!Jana

  • Hela -
    Hela - |

    23. 5. 2007 19:28

    Jsem ráda, že vám chutnalo! Kokos místo ořechů jsem nezkoušela, ale myslím, že by to mohlo být dobré. A pokud hledáte využití reveně, zkuste Rebarborový koláč s rumovým karamelem nebo vynikající Rebarborový džem s ananasem.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 5. 2007 17:43

    Vynikající moučník,musím pochválit,ten sněhový korpus je super.Akorát to těsto nejde rozválet,ale stěrkou rozetřít,je řidší.Rozhodně doporučuji ,protože krom kynutého koláče s revení,neznám využití!Dávám za 1 Jana

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 5. 2007 14:26

    Rozhodně zkusím,jen jsem se chtěla zeptat,jestli bych mohla místo ořechů,které nemám použít třeba kokos.Jinak dík,dlouho jsem hledala nějaké využití reveně