Autor:

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Skopové maso
nebo hovězí maso
100 g
Rýže 30 g
Vinné listy 40 g
Cibule 1 ks
Koriandr
zelená nať
 
Kopr  
Máslo
přepuštěné
10 g
Sůl  
Pepř mletý  
Skořice  
Máta  
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Skopové

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy loupány hrách předem močený ve studena vodu.

Čerstvé listy révy spaříme horkou vodou a nakládané listy vaříme do poloměkka. Směs masa a přísad důkladně promícháme a masovou naplň po 25 g zabalíme do listu révy. Dolmy naskládáme do kastrolu se silným dnem. Zalijeme do poloviny vodou a hodinu dusíme do měkka. K hotovému pokrmu podáváme omáčku zhotovenou z bílého jogurtu, trošky vody, soli a česneku a čerstvý chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web