Autor:

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Skopové maso
nebo hovězí maso
100 g
Rýže 30 g
Vinné listy 40 g
Cibule 1 ks
Koriandr
zelená nať
 
Kopr  
Máslo
přepuštěné
10 g
Sůl  
Pepř mletý  
Skořice  
Máta  
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Skopové

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy loupány hrách předem močený ve studena vodu.

Čerstvé listy révy spaříme horkou vodou a nakládané listy vaříme do poloměkka. Směs masa a přísad důkladně promícháme a masovou naplň po 25 g zabalíme do listu révy. Dolmy naskládáme do kastrolu se silným dnem. Zalijeme do poloviny vodou a hodinu dusíme do měkka. K hotovému pokrmu podáváme omáčku zhotovenou z bílého jogurtu, trošky vody, soli a česneku a čerstvý chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web