Jáhly se švestkami

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g jáhly
    • 0,5
      l mléko
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • citronová kůra
    • 2
      dl smetana
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly se solí uvaříme v mléce na kaši. Necháme vychladnout, potom vmícháme 2 žloutky, cukr, trochu strouhané kůry, vanilkový cukr a sníh ze 2 bílků. Do vymazaného pekáče dáme polovinu kaše, poklademe poloviny švestek a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch polijeme smetanou rozmíchanou s vajíčkem, poklademe vločky másla a zapékáme asi 40 minut.
2
Poznámka: můžeme použít i kompot nebo jiné ovoce.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tetma
    tetma |

    11. 1. 2014 09:02

    výborný recept, v létě náš nejoblíbenější . Dobrý čerstvýma jahodama,meruňkama.

  • Jarka
    Jarka |

    3. 9. 2007 13:16

    Pochvala,moc děkuji za výborný recept.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    1. 8. 2007 19:42

    takto delame jahelnik, ale nepolevame smetanou a dalsim vajickem..