Jablkové řezy III.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 8
      lžíce mléko
    • 250
      g hera
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 5
      lžíce cukr
    • rozinky
    • ořechy
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly a vyválíme pláty. Plát položíme na vymaštěný plech a druhým přikryjeme náplň.<BR>Náplň: jablka pokrájíme na kostky, přidáme vanilkový cukr, pudink, cukr, rozinky a skořici, dobře promícháme. Pečeme asi 30 minut na 175 °C a ke konci zvýšíme teplotu na 200 °C.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alča
    Alča |

    23. 2. 2016 15:55

    Dobrý den. Chtěla bych vyzkoušet. Rozumím dobře, že uvedené těsto je úplně bez cukru? Cukr pouze do náplně?

  • kaja.myskova
    kaja.myskova |

    11. 2. 2014 18:22

    Velmi dobrý recept. ;-)

  • Polenská
    Polenská |

    9. 4. 2013 09:28

    Včera jsem tuto dobrotu upekla a s výsledkem byli všichni moc spokojení. Jen bych dodala, že v receptu není uvedeno množství jablek, to jsem nakonec trefila (díky zkušenostem dobře - cca 12 ks středně velkých jablek) a do těsta jsem přidala alespoň 3 lžíce curku (samo o sobě to těsto není nějak extra chutné) a dala jsem min. o lžíci víc mléka. Jablka jsem nastrouhala na hrubo na struhadle a vše smíchala... výsledek moooc dobrý! doporučuji povrch řezů ocukrovat...

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    12. 12. 2011 17:14

    Opraveno, díky

  • KejPi
    KejPi |

    12. 12. 2011 16:51

    V jakych jednotkach jsou uvedene ingredience? Napr. mleko 8 ceho? Lzic?

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2011 18:27

    ...výborné...

  • Helena Tůmová
    Helena Tůmová |

    17. 1. 2009 20:12

    Dopečeno, ochutnáno ještě vlažné, no .... poháááádka-VŠEM DOPORUČUJI !!!!Přidala jsem o něco víc mléka,aby se těsto lépe spojilo.Vážně bašta, asi do rána nevydrží,rodinka se seběhla a likvidují...DĚKUJI ZA RECEPTÍK.

  • Martina Lukešová
    Martina Lukešová |

    28. 2. 2007 09:00

    Pekla jsem,jsou výborné.S těstem se naprosto bezvadně pracuje.Jen jsem jablka nastrouhala a vše promíchala.Super

  • Zdeňka Kubesová
    Zdeňka Kubesová |

    17. 2. 2007 11:45

    Je to hrozně dobré, dávám jedničku s *.

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    7. 2. 2007 16:54

    Řezy jsem nesla dneska do práce,a také rovnou napsaný recept k tomu!Samozřejmě po ochutnání všichni se scháněli po receptu!Výborné,určitě založím do oblíbených.

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    6. 2. 2007 20:18

    Už jsme ochutnávali,moooc dobré!!

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    6. 2. 2007 17:31

    TEd jsem je dopekla,vypadají velice dobře a i se dobře dělaly,tak doufám že budu mít s nimi úspěch!

  • Ilona Pospíšilová
    Ilona Pospíšilová |

    3. 2. 2007 17:19

    Zdravím,řezy jsem už pekla během 14 dnů 2x, musím říct, že jsou bombastické.

  • Monika
    Monika |

    27. 1. 2007 14:53

    Maruško, tyto řezy jsem ještě nedělala, ale myslím si, že náplň se jen smíchá dohromady, dá se mezi dva pláty těsta a upeče se.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    27. 1. 2007 13:05

    Maruško, náplň se jen smíchá a dá se mezi pláty. Moučník je opravdu vynikající.

  • Maruška
    Maruška |

    27. 1. 2007 10:11

    Prosím, ta náplň se nějak vaří nebo se jen smíchá a dá na těsto? Nepochopila jsem. jestli to pečení patří k celým řezům nebo jen k náplni.Děkuji.

  • Radka K.
    Radka K. |

    4. 12. 2006 15:39

    Znám podobný recept, jen jablka strouhám a po upečení v kombinaci s pudinkem vznikne želé. Výborné.

  • Lenka
    Lenka |

    4. 12. 2006 14:25

    výborné řezy,Díky tomu ,kdo je vymyslel

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    25. 10. 2006 09:36

    Myslím, že tento moučník se hodí v tuto dobu, kdy nám padají jablka. Včera jsem ho upekla, večer všichni čekali, kdy už trochu vychladne...Je to strašně moc jedlé.

  • Hana Urbanová
    Hana Urbanová |

    17. 10. 2006 21:59

    tento recept mám po mamince, je opravdu velmi dobrý

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    17. 10. 2006 12:28

    mám skoro totožný receptík,tak jsem si dovolila zaslat foto...náplně je možné také různě obměňovat...většinou dělám půl plechu s jablkovou a půl plechu s tvarohovou náplní...nebo je také výborný tvaroh s broskvemi nebo mandarinkami....nebo s čímkoliv ,co si kdo vymyslí.Těsto je opravdu super,dobře se s ním pracuje ...tyto řezy dělám opravdu často ... :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    9. 10. 2006 13:44

    Výborné řezy, dala jsem 2 skořicové cukry místo vanilkových, jen se rozpadají. Těsto se krásně válí, netrhá se, perfektně se přenese na plech.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
    ŠIMEČKOVÁ Vladimíra |

    4. 10. 2006 17:45

    Souhlasím s hodnocením, řezy jsou opravdu výborné.

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    29. 9. 2006 08:19

    Puding se dává práškový. Řezy dělám také a mohu potvrdit, že jsou výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2006 07:59

    ten puding se tam dava vareny nebo jenom prasek?

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    28. 9. 2006 16:27

    Tento recept znám, s těstem se dobře pracuje a moučník je strašně jedlý, doporučuju, je fakt výborný.