Autor:

Jablkové řezy (flúdn)

Střední
Těsto
Hladká mouka 600 g
Máslo 250 g
Vejce 4 ks
Náplň
Jablka 800 g
Skořice 2 lžíce
Rozinky 100 g
Cukr krystal 240 g
Ingredience
Strouhanka
k posypání
50 g
Jablkové řezy (flúdn)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče, Řezy

Z hladké mouky, másla nebo jiného vhodného tuku a 3 celých vajec vypracujeme na vále těsto.

Připravíme oloupaná a nadrobno nakrájená jablka, která až těsně před kladením na těsto promícháme se skořicí, opranými a osušenými rozinkami a krystalovým cukrem.

Těsto rozdělíme na 4 části a tence vyválíme 4 stejné obdélníky asi 20×30 cm. Pláty těsta klademe na tukem vymazaný plech a vždy prokládáme vrstvou jablek. Okraje těsta prsty přimáčkneme, aby ovoce nevytékalo. Vytékání šťávy můžeme zamezit také tím, že okraje plátů posypeme strouhankou. Poslední vrstvu těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí, propícháme vidličkou a nakrájíme na čtverce (usnadní to krájení po upečení, křehký povrch by se jinak lámal).

Asi hodinu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený koláč krájíme nejlépe přímo na plechu a před podáváním pocukrujeme.

Recept je z Moderní židovské kuchařky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Jablkové řezy (flúdn)

Komentáře

  1. Mery12   21.02.2016 | 16:12 | reagovat |

    Chuťově moc dobrý. Jen to těsto jsem měla nějaké sypké, špatně se mi válelo a trhalo se...

  2. sheila17   24.04.2011 | 15:59 | reagovat |

    Udělala jsem ze 2/3 dávky do dortové formy. Předkrájela na výseče(dobrá a důležitá připomínka) a vypadalo i chutnalo to výborně. Myslím, že bych i ohromila návštěvu, ale snědli jsme to s miláčkem téměř na posezení při prvním opalování 8-)

  3. Jana Malířová   07.12.2007 | 16:29 | reagovat |

    Vyzkoušeno a budu je dělat častěji během zimy...nemají totiž chybu...oprávněně za 1

  4. Martina Hühneová   15.04.2007 | 17:59 | reagovat |

    Koláč se na mě směje, asi přidám ještě ořechy. Jen by možná bylo dobré tu první vrsvu těsta vytáhnout po okrajích plechu a nakonec spojit s tou poslední vrstvou. Tak by neměla šťáva z jablek vytékat.

  5. Eva Kmečová   13.04.2007 | 23:06 | reagovat |

    Vypadá to zajímavě, štrůdly můžu, tak to určitě zkusím

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web