Autor:

Indický Masala chai

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Voda 500 ml
Smetana 100 ml
Černý čaj
Sypaný
5 g
Skořicová kůra
pro zvýraznění můžete přidat i špetku mleté
1 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 10 ks
Badyán 1 ks
Kardamom
pro zvýraznění chuti můžete lehce pdrtit
10 ks
Muškátový oříšek
nastrouhaný
1 špetka
Citronová kůra 1 špetka
Zázvor - mletý 1 špetka
Hnědý cukr
nebo med (dle chuti)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Teplé

Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na závěr přidáme smetanu nebo mléko a znovu prohřejeme. Zcedíme koření, dosladíme a můžeme podávat.

Rada: Já balím směs koření do látkového váčku (zachytí i jemnější částečky a nemusím čaj cedit).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Indický Masala chai

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web