Indický Masala chai

Hodnocení:

Moje:

15 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml voda
    • 100
      ml smetana
    • 5
      g černý čaj Sypaný
    • 1
      ks skořicová kůra pro zvýraznění můžete přidat i špetku mleté
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks hřebíček
    • 1
      ks badyán
    • 10
      ks kardamom pro zvýraznění chuti můžete lehce pdrtit
    • 1
      špetka muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • hnědý cukr nebo med (dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na závěr přidáme smetanu nebo mléko a znovu prohřejeme. Zcedíme koření, dosladíme a můžeme podávat.
2
Rada: Já balím směs koření do látkového váčku (zachytí i jemnější částečky a nemusím čaj cedit).
Zařazení: Nápoje Teplé

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.