Autor:

Indický Masala chai

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Voda 500 ml
Smetana 100 ml
Černý čaj
Sypaný
5 g
Skořicová kůra
pro zvýraznění můžete přidat i špetku mleté
1 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 10 ks
Badyán 1 ks
Kardamom
pro zvýraznění chuti můžete lehce pdrtit
10 ks
Muškátový oříšek
nastrouhaný
1 špetka
Citronová kůra 1 špetka
Zázvor - mletý 1 špetka
Hnědý cukr
nebo med (dle chuti)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Teplé

Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na závěr přidáme smetanu nebo mléko a znovu prohřejeme. Zcedíme koření, dosladíme a můžeme podávat.

Rada: Já balím směs koření do látkového váčku (zachytí i jemnější částečky a nemusím čaj cedit).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Indický Masala chai

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web