Hustá kukuřičná polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce rostlinný olej kvalitní
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 2
      lžíce červená paprika mletá
    • 2
      ks brambory
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 1
      lžička kopr sušený
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rajčatová šťáva
    • 250
      g mražená kukuřice lahůdková
    • 1
      šálek mléko pro vegany může být sojové
    • 3
      lžíce mouka i celozrnná nebo instantní kukuřičná kaše
    • 0,5
      l zeleninový vývar bez glutamátů, nebo voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větším hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a mletou červenou papriku. Po chvíli přidáme brambory nakrájené na kostky, rozmarýn, sušený kopr, mletý bílý pepř a rajčatovou šťávu. Promícháme, přidáme kukuřici a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali 3 lžíce mouky. Rozředíme zeleninovým vývarem nebo vodou. Necháme přejít varem a vaříme, až do změknutí brambor.
2
Podáváme horké s česnekovými topinkami.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Marketa
    Marketa |

    24. 9. 2007 20:31

    Polevka byla moc dobra, urcite zaradim znovu, akorat mi tam nechutnal ten rozmaryn... chutnal jako jehlici, tak ho tam priste nedam. Ale jinak velice chvalim, mam strasne rada polevky, takze kazdy novy napad vitam!

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    21. 5. 2007 08:56

    Jsem moc ráda, že Vám chutnalo.

  • Petra
    Petra |

    20. 5. 2007 15:37

    Moc nám chutnala. Naředila jsem ji o něco víc a přidala 1/3 kostky masoxu. Díky za recept.