Autor:

Hrnečková cuketová buchta

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 3 hrnek
Cukr 2 hrnek
Rostlinný olej 1 hrnek
Skořice 2 lžička
Kakao 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 1 balíček
Cuketa
nakrájená na malé kostičky
2 hrnek
Mléko
1/2 - 3/4 hrnku
 
Hrnečková cuketová buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče nalijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 1/2 hodiny.

Po upečení necháme vychladnout. Vychladlé naplocho rozkrojíme namažeme zavařeninou, opět spojíme a na povrchu a po stranách potřeme libovolnou polevou (čokoládovou, citrónovou apod..). Po zaschnutí krájíme na řezy.

Poznámka: Měříme na čtvrtlitrové hrnky. Na dohotovení zavařenina a libovolná poleva Obměna: místo skořice můžeme dát 2 lžičky perníkového koření (ne prášku do perníku, ale směsi perníkového koření)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 71 x
2+
4.39 71 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Hrnečková cuketová buchta

Komentáře

  1. Jani K.   03.08.2016 | 18:21 | reagovat |

    Výborná. Je velmi sladká, což mi vyhovuje, stačí mi pak si vzít kousek pro doplnění energie, (tedy pokud se ovládnu :-)), není potřeba sníst půlku pekáče. Proto jsem ji ani neplnila ani nepolévala. Mouku jsem dala napůl hladkou a celozrnou, polohrubá se tady, kde žiji, nedá sehnat. Jen nemám ještě zkušenosti se svou novou troubou, proto jsem ji musela péct skoro dvě hodiny, ke konci jsem ji zakryla a dopadlo to výborně. Je akorát s nádherným vypečeným okrajem, krásně vlahá. Jen ten účet za plyn nevím nevím. :-) Mám takovou obojetnou nádobu od Kolimaxu, která múže i na plotnu i do trouby, možná i tou to bylo, že se buchta buchta dělala pomalu, ale dopadla geniálně. Ta nádoba smí do trouby i s poklicí, proto jsem ji, když byla akorát hnědá, přiklopila a nechala na míň stupnů ještě dodělat. Děkuji!

  2. Renata   15.07.2016 | 18:27 | reagovat |

    Dnes jsem ji pekla, dělala jsem poloviční dávku a ta mi vyšla na poloviční pekáč na kachnu. Dělala jsem bez polevy a je moc dobrá, krásně měkká, jak peřina. Kostičky mě přišly divné, ale udělala jsem je (cca 0,5*0,5cm) a povedlo se. :-)

  3. buchticka   25.07.2015 | 13:53 | reagovat |

    :* super buchta
    <3 <3 <3

  4. lucik   10.09.2014 | 9:36 | reagovat |

    Dělala jsem buchtu podle vašeho receptu, ale na obrázku není tak tmavá. Ta cuketa se tam dává opravdu na kostičky? Většina receptů je ze strouhané cukety, náhrada za jablka. Tak to jsem na to opravdu zvědavá, jak to dopadne. Zatím v troubě.

  5. verca   09.09.2014 | 22:59 | reagovat |

    Tak po výborných recenzich jsem ji upela taky.. a děs a hrůza.. :'( zapoměla jsem na olej tak jsem ho michala nakonec a to faaakt nedelejte .. buchta vubec nenakynula a je z ni zakalec.o))) ale nic si z toho nedelam zitra valim na trh a upecu ji znovu :-D ;-) 8-)

    1. verca   09.09.2014 | 23:01 | reagovat |

      no jooo ja tu cuketu nastrouhala :-D :-D :-D

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web