Autor:

Hovězí Stroganov

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková 600 g
Máslo 1 lžíce
Cibule 2 ks
Žampiony 100 g
Hovězí vývar 250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Zakysaná smetana 200 ml
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na proužky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyjmeme a držíme v teple. Na pánev dáme zbytek másla, přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Přidáme žampiony a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, osolíme a vaříme dalších 5 minut. V misce smícháme mouku a kysanou smetanu, pomalu vmícháme k zelenině a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Maso vrátíme do pánve, promícháme a dobře prohřejeme.

Jako příloha jsou vhodné hranolky, vařené brambory nebo rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hovězí Stroganov

Komentáře

  1. Martin Křivský   09.02.2008 | 10:57 | reagovat | závadný

    tak dneska se poprve chystám na Stroganov. Pročetl jsem různé recepty a nejsem z toho moudrý. Zkusím takový kompromis. vývar - protlak - horčice - bez vína, žampionů a okurekKdyž jsem naposledy jedl v restauraci tuším, že tam byla i mrkev a mělo to takovou tu "svíčkovou chuť"

  2. Olina   10.06.2005 | 11:31 | reagovat | závadný

    Já dělám stroganov z roštěné, takže se maso chvíli dusí. Přidávám také nadrobno nakrájenou kyselou okurku a lžíci plonotučné hořčice. Ale jinak je to hle jídlo prostě skvělé.

  3. balcarka   08.03.2005 | 14:26 | reagovat | závadný

    bááááječnééééééé

  4. Anonym   28.12.2004 | 0:38 | reagovat | závadný

    Nedokáži si představit ja se na másle může s prudka maso osmahnout.Co takhle použít olej?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web