Hovězí roláda plněná bylinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso
    • 30
      g hříbky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      svazek bazalka
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks červená paprika
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 100
      ml smetana
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené hříbky namočte do studené vody. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, slaninu a prolisované stroužky česneku. Namočené houby vymačkejte pokrájejte na menší kousky, přidejte na pánev a poduste. Do rozehřátého másla rozklepněte vejce, osolte, opepřete a míchejte do sražení. Přidejte nasekané bylinky a polovinu na kostičky nakrájené papriky.
2
Hovězí plátky na okrajích mírně nařízněte, naklepejte a pokapejte citronovou šťávou. Jemně je osolte a potřete hořčicí, na kterou rozetřete vaječnou směs a pokladete osmaženou cibulku s hříbky. Každý plátek pevně stočte do závitku a převažte provázkem nebo nití. Vložte do pekáče a podlijte vývarem a vínem. Pečte přiklopené cca 30 minut při 250 °C .Měkké maso ke konci podlijte smetanou a prohřejte.
3
Jako příloha jsou výborné vařené těstoviny a nebo jakkoliv upravené brambory.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.