Hovězí na cibuli

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso
    • tuk Nebo máslo
    • sádlo Nebo olej
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox Hovězí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle (je nejlepší), nebo na sádle s olejem, podusíme přibližně tolik rozkrájené cibule, kolik máme masa. Nasolené maso, nakrájené přes vlákna na slabší plátky, poklademe na cibuli a chvíli prudčeji dusíme.
2
Potom plátky otočíme, lehce popepříme, podlijeme vodou, přidáme bujón a pomalu dusíme, dokud se cibule zcela nerozvaří a maso nezměkne. Ke konci lze (lehounce!) zaprášit hladkou moukou, ale to nebývá nutné, šťáva je dostatečně zahuštěná rozvařenou cibulí.
3
Je vhodné, dělat maso večer den předem, aby se do druhého dne rozleželo. Nechá-li se ke konci mírně poodkrytá poklička, maso i šťáva ztmavne a je chutnější. Podává se s houskovým knedlíkem, výborné je se škubánky a s okurkovým salátem.
4
Dělá se to sice dlouho (hovězí je hovězí), ale samo, stačí vždy po 20 minutách podlít a zamíchat.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fído
    Fído |

    27. 11. 2014 18:07

    s tím masoxem jděte k šípku

  • aktivek
    aktivek |

    30. 1. 2013 21:24

    dávám za jedna:)

  • 1982Petula
    1982Petula |

    30. 1. 2011 11:46

    Takže právě jsem dovařila a mohu se jen pochválit. Ovšem nebýt takového receptu, není co chválit. Je to skutečně výborné. Cibuli jsem nakonec rozmixovala a podáváme s kolínkama. Snad to bude chutnat i manželovi.

  • janina
    janina |

    14. 2. 2008 14:55

    Zrovna teď maso dusím,jsem zvědavá na výsledek.Nakonec cibuli rozmixuji.

  • Zdeňka Nováková
    Zdeňka Nováková |

    10. 2. 2008 09:17

    Moc dobré, určitě zopakuji. Dávám 1 !

  • David Adam
    David Adam |

    8. 5. 2007 15:24

    Fakt hodně dobrý receptík,ale málem jsem se nenajedl,jak to dlouho trvalo:)

  • Ivana
    Ivana |

    13. 2. 2007 20:21

    Recept je naozaj výborný a jednoduchý. Robili sme ho už viac krát. Hodnotíme 1!

  • Buchta z Tabora
    Buchta z Tabora |

    28. 6. 2005 04:27

    Je to dobry a snadny!

  • Anonym
    Anonym |

    18. 4. 2005 13:27

    Tento recept jsem vyzkoušela, moc dobrý! nakonec jsem přidala česnek! Martina