Autor:

Houskové knedlíky - jistota

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 1000 ml
Mléko 400 ml
Houska
na kostičky
800 ml
Vejce 2 ks
Sůl  
Prášek do pečiva 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Vše v mililitrech uvádím z důvodu, že né vždy je váha po ruce a pokud se uvádí hrnkové množství, né každý hrnek je obsahově totožný (jinak množství odpovídá 2,5 „větším“ hrnkům mouky, jednomu „většímu“ hrnku mléka a dvěma „větším“ hrnkům nakrájené housky). Mouku nasypeme do mísy společně s práškem do pečiva a solí, přidáme na kostičky nakrájenou housku (může být použit toustový nésladký chléb, normální i kmínový chléb, žemle atd.). Housku doporučuji před přidáním nechat v mikrovlné troubě (cca 5 až 20 minut - nutno vyzkoušet) tak dlouho pokud trochu neztvrdne. Nahradí to osmahnutí na oleji - je to zdravější, rychlejší a potom se z houskou při zadělávání těsta lépe pracuje. Mouku s houskou a vejci zaděláme vlažným mlékem a vypracujeme těsto, kreré rozdělíme na dvě až tři části (podle toho jak veliký máte hrnec).

Já dělám knedlíky v ubrousku, mám vyčleněnou jednu bílou utěrku, do kreré zabalim z každé strany jeden váleček testa, kraje utěrky ohnu a vložím na dvacet minut do vroucí vody. Knedlíky jsou krásně stejnoměrné a nejsou rozvařené. Knedlíky je dobré hned po vyndání s vody nakrájet nití na kolečka.
moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Houskové knedlíky - jistota

Komentáře

  1. Miroslav Kraus   05.03.2009 | 0:51 | reagovat | závadný

    Vážení přátelé, musím se přiznat, že jsem netušil, jak tvrdé jádra mají zastánci jednotlivých druhů příloh. Nechtěl jsem působit dojmem, že jen a jen ty mé tuhé knedle jsou ty pravé. Co čech to gurmán, co gurmán to jiný jazyk. Důležité je to, že nám chutná a je úplně jedno, jestli jeden je na vdolky a druhý na holky. A proto tuhým i nadýchaným knedlíkum zdar a sláva.

  2. ilis ilis   04.03.2009 | 21:06 | reagovat | závadný

    Mám neblahý dojem,že jeden a týž recept hodnotí roztrojená osoba -(Jiří,Eda a Marie).Z komentů to tak vyplývá,že jedna a táž osoba to zahrála do autu.Přeberte si to jak chcete,ale je to vcelku nefér...

  3. recepty 73   04.03.2009 | 19:50 | reagovat | závadný

    Edo!Už jsem se lekl,že jsem se naklonoval.Jsem rád,když se ozve mužská část populace.Já raději tužší a prdelky taky...Jiří.Tak zase někdy nashle,až vás sem žena pustí!Jiří

  4. Marie Šindelová   04.03.2009 | 19:41 | reagovat | závadný

    Jiří netvrdil,že mu nechutnaly,ale že to nejelo rodině.A já mám také raději tužší knedle,ale nikdo jiný je nechce,tak se podřídím.Asi se naučím ty vaše kulaté na stará kolena. Omlouvám se,že jsem nedopatřením nedopsal minulý komentář.Jsem tu prvně-na popud manželky.Prý ať se také pokochám.Tak mi napište ten váš recept,nebo kde ho najdeme.Eda

  5. Marie Šindelová   04.03.2009 | 19:27 | reagovat | závadný

    Dano,nějak si v komentářích protiřečíte.Nejdřív,že nejsou typicky české,pak jsou také klasicky české,tak nevím.Já mám rád,,prdelky,,z knedlíků a s vaším synem vcelku souhlasím.Jen jim doma prostě nenutím to,co chutná jenom mě.Takže jak sama tvrdíte:Žij a nech žít!Jiří

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web