Autor:

Houbový guláš na špeku s paprikou

Snadné
Ingredience
Houby
- předvařené, pokrájené, čerstvé nebo mražené
400 g
Uzený špek
- jemně pokrájený
100 g
Paprika
čerstvá (červená, žlutá), na kostičky
200 g
Cibule
- drobně pokrájená
2 ks
Česnek
nastrouhaný 2 -
3 stroužek
Rajský protlak 140 g
Cukr krupice 3 lžička
Sůl
a pepř dle chuti
 
Vývar
nebo z masa, cca
1/2 l
Hladká mouka
na zahuštění, dle potřeby
 
Houbový guláš na špeku s paprikou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí vývaru. Necháme povařit asi 15 - 20 minut, dochutíme solí a pepřem. Dle potřeby přidáme vývar a zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody(nemusíme), necháme krátce povařit a podáváme.
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, těstovinami nebo rýží. Guláš je výborný i jako náplň do pivních palačinek.

*Pokud vynecháme špek (což je velká škoda) a použijeme rostlinný olej, máme vegetariánskou verzi houbového guláše s paprikou :-).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1
4.92 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 26x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Houbový guláš na špeku s paprikou

Komentáře

  1. Magda   13.08.2014 | 13:37 | reagovat | závadný

    Tak tohle je doslova a do písmene bomba!Teď když je v lese houba skoro na každém kroku a už nevíme co s nima,ale nechat je tam nám trhá srdce je to recept k pohledání a jsem šťastná,že jsem ho objevila.Děkuji.

  2. eflik   22.03.2013 | 1:20 | reagovat | závadný

    Vynikajici a jednoduche

  3. eflik   22.03.2013 | 1:20 | reagovat | závadný

    Vynikajici a jednoduche

  4. Jana Stašková   24.10.2012 | 9:28 | reagovat | závadný

    <:-) recept mám stažený a musíme jít určitě ještě jednou na houby, abych ho mohla znovu udělat, byl totiž bezkonkurenční :-))

  5. Standa   06.08.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

    Je hodně dobrej a mám rád pálivý jídla tak jsem dal ještě malou feferonku.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web