Autor:

Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Kabanos 1/2 kg
Bobkový list 1 ks
Sůl  
Masox 1 kostka
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vejce 2 ks
Nakládané okurky
sladkokyselé
5 ks

Postup přípravy:

Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit.

Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se jíškou udělanou na másle a přidá se kysaná smetana, nadrobno nakrájené uvařené vejce a okurky, vše se ještě asi 2 minuty povaří.

Omáčka se jí samotná, nebo s bílým pečivem, či chlebem.
DOBROU CHUŤ!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Komentáře

  1. Benedicta   12.06.2016 | 7:31 | reagovat |

    Ještě lepší a kvalitnější je, když se k bobkovému listu přidá do omáčky i nové koření a celý pepř a také, když se k vaření brambor přidá na kostičky nakrájená mrkev a petržel a ve finální fázi i zelený hrášek. Je to barevnější a stylovější. Vařila to tak babička, co pocházela přímo z Hodolan, takže bych řekla, že to bude ten správný recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web