Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 0,5
      kg kabanos
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 5
      ks nakládané okurky sladkokyselé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit.
2
Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se jíškou udělanou na másle a přidá se kysaná smetana, nadrobno nakrájené uvařené vejce a okurky, vše se ještě asi 2 minuty povaří.
3
Omáčka se jí samotná, nebo s bílým pečivem, či chlebem.
4
DOBROU CHUŤ!

Komentáře k receptu

  • Benedicta
    Benedicta |

    12. 6. 2016 07:31

    Ještě lepší a kvalitnější je, když se k bobkovému listu přidá do omáčky i nové koření a celý pepř a také, když se k vaření brambor přidá na kostičky nakrájená mrkev a petržel a ve finální fázi i zelený hrášek. Je to barevnější a stylovější. Vařila to tak babička, co pocházela přímo z Hodolan, takže bych řekla, že to bude ten správný recept.