Autor:

Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Kabanos 1/2 kg
Bobkový list 1 ks
Sůl  
Masox 1 kostka
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vejce 2 ks
Nakládané okurky
sladkokyselé
5 ks

Postup přípravy:

Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit.

Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se jíškou udělanou na másle a přidá se kysaná smetana, nadrobno nakrájené uvařené vejce a okurky, vše se ještě asi 2 minuty povaří.

Omáčka se jí samotná, nebo s bílým pečivem, či chlebem.
DOBROU CHUŤ!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Komentáře

  1. Benedicta   12.06.2016 | 7:31 | reagovat |

    Ještě lepší a kvalitnější je, když se k bobkovému listu přidá do omáčky i nové koření a celý pepř a také, když se k vaření brambor přidá na kostičky nakrájená mrkev a petržel a ve finální fázi i zelený hrášek. Je to barevnější a stylovější. Vařila to tak babička, co pocházela přímo z Hodolan, takže bych řekla, že to bude ten správný recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web