Labužníkova specialita

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 2
      ks paprika (Různobarevné)
    • 2
      ks rajčata
    • 300
      g vepřová játra
    • 150
      g žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme a také nakrájíme na proužky. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran orestujeme. Přidáme cibuli a osmažíme ji. Na pánev vsypeme papriku a rajčata, promícháme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Očistíme a na plátky nakrájíme játra a žampiony. V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme játra se žampiony. Vsypeme do maso-zeleninové směsi, promícháme a krátce podusíme. Nakonec osolíme.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    25. 6. 2008 08:36

    Mám raději brambory, ale tady to vidím spíše na rýži. A zeleniny není nikdy dost. To maso bych solil až po restování.

  • silvie habrnálová
    silvie habrnálová |

    25. 6. 2008 04:25

    Dobrý den.Mám prosbu.Podávate s brambory nebo s rýži a mohuli hodi se k masu studený zelný salat ?předem dik Silvie

  • Růžena Krčmařová
    Růžena Krčmařová |

    28. 11. 2004 19:33

    Kdo nemůže nebo nesnáši cibuli,doporučuji ,použít porek.Název je výstižný a určítě je dobrý a vzhled je za 1.