Gratinované telecí řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek telecí kýta
    • 20
      g rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      plátek šunka
    • 120
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g žampiony čerstvé
    • 15
      g hladká mouka
    • 0,3
      l vepřový vývar
    • 1
      lžička worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony pokrájené na plátky podusíme na másle, osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řídkou pomazánku.
2
Telecí řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, osolíme, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem, opečeme po obou stranách a přeložíme do pekáčku. Olej z pánvičky slijeme, přidáme máslo rozetřené s moukou, po rozehřátí zalijeme vývarem, okořeníme worchestrem a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Řízky potřeme míchanými vejci, poklademe plátky šunky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Sýr potřeme zbylým máslem, na talířích podlijeme šťávou a doplníme vařenými brambory.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.