Autor:

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

Snadné
Ingredience
Pórek 1,5 kg
Šunka
nebo šunkový salám
300 g
Smetana na vaření 200 ml
Zeleninový vývar 150 ml
Sýr 80 g
Vejce 1 ks
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Muškátový květ
-špetka
 
Sůl
a pepř
 
Pažitka
-posekaná,na ozdobu(nemusí být)
 
Gratinované pórky v šunce s bešamelem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.

V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.

V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
4.83 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 18x)
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Gratinované pórky v šunce s bešamelem

Komentáře

  1. Zuzi   29.01.2016 | 14:34 | reagovat | závadný

    Byla to mnamka :-*

  2. Ilona   18.11.2014 | 12:47 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  3. Zdena Loukotová   20.11.2013 | 9:06 | reagovat | závadný

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  4. Radka Povolná   17.05.2013 | 13:35 | reagovat | závadný

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  5. Míla   09.07.2012 | 13:50 | reagovat | závadný

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web