Grahamový s klobásou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      lžička sušené droždí
    • 80
      g grahamová mouka
    • 120
      g žitná chlebová mouka hladká
    • 100
      g pšeničná chlebová mouka
    • 100
      g pšeničná polosvětlá mouka
    • 0,5
      lžíce cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sušené mléko
    • 1
      špetka kmín
    • 290
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks klobása nakrájenáá na kostičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední (Panasonic). Pokud peču tento chleba bez klobásy, přidávám 1 lžíci oleje.
2
Můžete vyzkoušet i tuto úpravu: nechat umíchat a vykynout těsto, těsto po vykynutí vytáhnot z pekárny, na vále rozválet lehce na placku asi 2 cm vysokou, na to jsem poklást maďarskou klobásu rozkrájenou na 4 tenké nudličky a zabalit jako závin, který pak dát zpět do pekárny. Nastavíme pečení a po 1,5 minutě opět vypneme. Necháme kynout 30 minut a pak znovu nastavíme pečení, tentokrát už na 50 minut. Po 50-ti minutách vytáhneme krásný chleba.
Zařazení: Přílohy Moučníky

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 3. 2008 16:46

    Chlieb je veľmi dobrý, zmizol na posedenie :))) Krásne voňal a mal lahodnú chuť. S cviklou po grécky to bola super večera:))) Dávam 1.

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    23. 5. 2006 09:24

    Tento recept se mi zdá hodně složitý, obzvlášť čtyři druhy mouky! Zkusím jen obyčejnou hladkou mouku v kombinaci se žitnou v poměru 2:1 a přidám klobásu. Uvidíme...