Grahamový chléb II.

Střední
Ingredience
Voda 300 ml
Olivový olej 2 lžíce
Jablečný ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 3 lžička
Pšeničná chlebová mouka
Hladká, světlá
250 g
Grahamová mouka 250 g
Droždí
Sušené
1 lžička
Grahamový chléb II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky střední. Lze přidat i lžičku kmínu. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Výsledek - výborný celozrnný chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Grahamový chléb II.

Komentáře

  1. sarka rudlova   26.06.2013 | 10:22 | reagovat | závadný

    Chleba jsem pekla už 2x, poprvé jsem dala místo části vody podmáslí, podruhé jen vodu a ani jeden chleba se nedrolil. Je výborný ;-)

  2. Markéta Valentíková   27.12.2008 | 13:23 | reagovat | závadný

    Výborné! Na radu paní Martiny jsem dala 200ml podmáslí a 100ml vody a chleba je senzační. I přesto, že je grahamový, je jemný a nedrobí se. Manžel pomlaskával :o) Díky za tip, dávám do oblíbených.

  3. Martina Marťásek   05.03.2008 | 18:55 | reagovat | závadný

    Markéto , zkuste vodu nahradit podmáslím , chleby jsou pak vláčnější . Pečivo z grahamové mouky je poněkud drobivější , tak snad to pomůže :-))

  4. Di   31.01.2008 | 7:35 | reagovat | závadný

    Blanko, já už jsem několikrát pekla Tmavý chléb s ořechy, a to bez pekárny v chlebíčkové formě, vyložené papírem na pečení. Prostě udělejte kvásek, přidejde další suroviny, těsto prohnětejte a vložte do formy. Nechte na teple nakynout a upečte. Ten můj chleba (recept jsem sem vložila již dříve) je použitými ingrediencemi tomuto velmi podobný, jen používám čerstvé kvasnice (se sušenýma to neumím).

  5. Blanka Nová   30.01.2008 | 22:20 | reagovat | závadný

    Prosím pokud nemám pekárnu jak mám udělat chleba Babička dělala chléb bez pekárny,umíte to někdo Děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web