Gazpacho andaluz

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 75
      g chlebové střídky
    • okurka
    • zelená paprika
    • 0,5
      šálek chleba na kostičky nakrájený osmažený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody.
2
Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Niki
    Niki |

    22. 9. 2012 23:12

    Tento recept jsme vařili na španělštine.Vařili jsme s paní učitelkou, která žila 25 let ve španělsku.Je to moc dobré.vařili jsme to trošinku jinak. :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 4. 2011 12:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 4. 2011 07:55

    Prosím editorku o přeřazení, v editaci receptu nikde jsem zařazení nenašla. Jo a španělský ptáček do španělské kuchyně opravdu nepatří. :-D :-D

  • pippiva
    pippiva |

    14. 4. 2011 15:01

    Tento recept patri do spanelske kuchyne, ne do italske. Prosim o prerazeni.