Autor:

Generál

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Kuře
rozmrazené
1 ks
Brambory 2,5 kg
Mražená zelenina
Mražená směs s kukuřicí
1 balení
Česnek 7 stroužek
Cibule
větší, může být i červená
2 ks
Koření na kuře 2 lžíce
Pivo
Dle vaší oblíbenosti
1 lahev
Sůl 3 lžička
Máslo 2 plátek
Pečící papír 1 ks
Kari 1 lžička
Generál

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE JEŠTĚ MALINKO MÍSTA, MŮŽETE ZAČÍT S TÍMTO RECEPTEM!!!!!!!!!

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Rozehřejeme troubu na 150 stupňů

Rozmražené celé kuře opláchneme, osušíme a potřeme máslem. Dále okořeníme: solí (zbylou sůl budeme potřebovat na brambory), kari kořením a kořením na grilovaná kuřata. Tuto kombinaci koření používám nejraději, ale kdo chce, může použít koření jak je zvyklý, nebo dle vlastního uvážení.

Lahev s pivem ještě neotvíráme, nejprve ji zbavíme etikety tak, aby na ní nezbylo nic. Kuře nasadíme na lahev - Generál. Lahev i s kuřetem postavíme na pečící papír.

Mraženou zeleninu s kukuřicí vysypeme kolem Generála, přidáme nakrájenou cibuli - kdo jak chce, můžete na kolečka, na kostky, nebo klasicky najemno, či nahrubo nakrájet, česnek na plátky - kdo chce rozdrtit, lisovat, či třít, může

Brambory omyjeme, (kdo chce, může i oškrábat) rozčtvrtíme, položíme na zeleninu a osolíme. Teprve v tuto chvíli otvíráme lahev s pivem a dáme do trouby.

Pečeme cca 90 - 120 minut - dokud Generál nezezlátne

Nemusíme podlívat a polívat - pivo během pečení vytéká samo. Pokud ovšem máte strach, jako já poprvé, aby se zelenina nepřipekla k pečícímu papíru, můžete malinko podlít - cca 100 ml vody , nebo přidat mezi zeleninu plátek másla.

Pivo při pečení nevyteče celé.

Tip: Před koncem pečení cca 20 minut ulijte malé množství z generála - cca1dl na zeleninu, aby ještě více nasákla pivem a dostala pivní aroma, ale dejte pozor, abyste ho nevylili celé

Na fotkách jsou brambory oloupané a dané 45 min po začátku pečení - já na ně zapomněla....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Generál

Komentáře

  1. Renata   23.04.2013 | 12:25 | reagovat |

    Nepraskne mám to už vyzkoušené.Jen je lepší z lahve sundat předtím nálepky! :-)

  2. Michala   27.07.2011 | 19:09 | reagovat |

    A to sklo nepraskne?? Nebylo by to lepší s plechovkou?? :) děkuju za odpověd.: )

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web