Autor:

Generál

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Kuře
rozmrazené
1 ks
Brambory 2,5 kg
Mražená zelenina
Mražená směs s kukuřicí
1 balení
Česnek 7 stroužek
Cibule
větší, může být i červená
2 ks
Koření na kuře 2 lžíce
Pivo
Dle vaší oblíbenosti
1 lahev
Sůl 3 lžička
Máslo 2 plátek
Pečící papír 1 ks
Kari 1 lžička
Generál

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE JEŠTĚ MALINKO MÍSTA, MŮŽETE ZAČÍT S TÍMTO RECEPTEM!!!!!!!!!

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Rozehřejeme troubu na 150 stupňů

Rozmražené celé kuře opláchneme, osušíme a potřeme máslem. Dále okořeníme: solí (zbylou sůl budeme potřebovat na brambory), kari kořením a kořením na grilovaná kuřata. Tuto kombinaci koření používám nejraději, ale kdo chce, může použít koření jak je zvyklý, nebo dle vlastního uvážení.

Lahev s pivem ještě neotvíráme, nejprve ji zbavíme etikety tak, aby na ní nezbylo nic. Kuře nasadíme na lahev - Generál. Lahev i s kuřetem postavíme na pečící papír.

Mraženou zeleninu s kukuřicí vysypeme kolem Generála, přidáme nakrájenou cibuli - kdo jak chce, můžete na kolečka, na kostky, nebo klasicky najemno, či nahrubo nakrájet, česnek na plátky - kdo chce rozdrtit, lisovat, či třít, může

Brambory omyjeme, (kdo chce, může i oškrábat) rozčtvrtíme, položíme na zeleninu a osolíme. Teprve v tuto chvíli otvíráme lahev s pivem a dáme do trouby.

Pečeme cca 90 - 120 minut - dokud Generál nezezlátne

Nemusíme podlívat a polívat - pivo během pečení vytéká samo. Pokud ovšem máte strach, jako já poprvé, aby se zelenina nepřipekla k pečícímu papíru, můžete malinko podlít - cca 100 ml vody , nebo přidat mezi zeleninu plátek másla.

Pivo při pečení nevyteče celé.

Tip: Před koncem pečení cca 20 minut ulijte malé množství z generála - cca1dl na zeleninu, aby ještě více nasákla pivem a dostala pivní aroma, ale dejte pozor, abyste ho nevylili celé

Na fotkách jsou brambory oloupané a dané 45 min po začátku pečení - já na ně zapomněla....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Generál

Komentáře

  1. Renata   23.04.2013 | 12:25 | reagovat | závadný

    Nepraskne mám to už vyzkoušené.Jen je lepší z lahve sundat předtím nálepky! :-)

  2. Michala   27.07.2011 | 19:09 | reagovat | závadný

    A to sklo nepraskne?? Nebylo by to lepší s plechovkou?? :) děkuju za odpověd.: )

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web