Generál

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře rozmrazené
    • 2,5
      kg brambory
    • 1
      balení mražená zelenina Mražená směs s kukuřicí
    • 7
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule větší, může být i červená
    • 2
      lžíce koření na kuře
    • 1
      lahev pivo Dle vaší oblíbenosti
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      plátek máslo
    • 1
      ks pečící papír
    • 1
      lžička kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE JEŠTĚ MALINKO MÍSTA, MŮŽETE ZAČÍT S TÍMTO RECEPTEM!!!!!!!!!
2
Plech si vyložíme pečícím papírem.
3
Rozehřejeme troubu na 150 stupňů
4
Rozmražené celé kuře opláchneme, osušíme a potřeme máslem. Dále okořeníme: solí (zbylou sůl budeme potřebovat na brambory), kari kořením a kořením na grilovaná kuřata. Tuto kombinaci koření používám nejraději, ale kdo chce, může použít koření jak je zvyklý, nebo dle vlastního uvážení.
5
Lahev s pivem ještě neotvíráme, nejprve ji zbavíme etikety tak, aby na ní nezbylo nic. Kuře nasadíme na lahev - Generál. Lahev i s kuřetem postavíme na pečící papír.
6
Mraženou zeleninu s kukuřicí vysypeme kolem Generála, přidáme nakrájenou cibuli - kdo jak chce, můžete na kolečka, na kostky, nebo klasicky najemno, či nahrubo nakrájet, česnek na plátky - kdo chce rozdrtit, lisovat, či třít, může
7
Brambory omyjeme, (kdo chce, může i oškrábat) rozčtvrtíme, položíme na zeleninu a osolíme. Teprve v tuto chvíli otvíráme lahev s pivem a dáme do trouby.
8
Pečeme cca 90 - 120 minut - dokud Generál nezezlátne
9
Nemusíme podlívat a polívat - pivo během pečení vytéká samo. Pokud ovšem máte strach, jako já poprvé, aby se zelenina nepřipekla k pečícímu papíru, můžete malinko podlít - cca 100 ml vody , nebo přidat mezi zeleninu plátek másla.
10
Pivo při pečení nevyteče celé.
11
**Tip:** Před koncem pečení cca 20 minut ulijte malé množství z generála - cca1dl na zeleninu, aby ještě více nasákla pivem a dostala pivní aroma, ale dejte pozor, abyste ho nevylili celé
12
Na fotkách jsou brambory oloupané a dané 45 min po začátku pečení - já na ně zapomněla....
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    23. 4. 2013 12:25

    Nepraskne mám to už vyzkoušené.Jen je lepší z lahve sundat předtím nálepky! :-)

  • Michala
    Michala |

    27. 7. 2011 19:09

    A to sklo nepraskne?? Nebylo by to lepší s plechovkou?? :) děkuju za odpověd.: )