Frikadelky s letní zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g červená paprika
    • 125
      g zelená paprika
    • 500
      g rajčata (Malé - Sherry)
    • 8
      ks cibule (Velké)
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 375
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky rozpůlíme, očistíme od jadérek, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a dužninu rozčtvrtíme. Oloupeme cibule. Sedm jich nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na kroužky, poslední drobně nasekáme. Kroužky cibule necháme mírně zesklovatět na lžíci másla. K cibuli přisypeme papriky a polovinu pokrájených rajčat. Zeleninu pikantně osolíme a opepříme. Dusíme pod poklicí asi 20 minut. Mezitíme dáme do mísy mleté maso s vejcem, strouhankou a nasekanou cibulkou. Důkladně prohněteme a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Navlhčenýma rukama vytvarujeme úhledné malé frikadelky. V pánvi rozpustíme zbývající máslo a maso na něm po obou stranách opečeme. Zbylá syrová rajčata vmícháme do vydušené zeleninové směsi a prohřejeme, ale nevaříme. Frikadelky podáváme spolu se zeleninou, případně doplněné vařenými bramborami.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jitka soukupova
    jitka soukupova |

    14. 11. 2006 00:19

    je to vynikajici recept a se zeleninou i zdravi..rozhodne doporucuji