Formanské maso

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce zázvor strouhaný
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 40
      g perník
    • 1
      lžíce med
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks citron
    • 2
      dl červené víno
    • 50
      g slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme studenou vodou, přidáme na sádle osmaženou cibuli, trochu octa, citrón, med a vaříme do měkka.
2
Potom maso vyjmeme, vývar procedíme a zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, přilijeme trochou červeného vína a provaříme.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.