Autor:

Fazole mungo s citrónem

Střední
Ingredience
Mungo - klíčky
3-4 lžíce v suchém stavu
1 miska
Citronová šťáva 1 ks
Česneková pasta 1/2 lžička
Sojová omáčka 1 lžička
Sezam
pražený - na posypání
1 hrst
Koriandr
sekaná nať
1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.

Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Fazole mungo s citrónem

Komentáře

  1. Olga Růžičková   04.03.2010 | 23:37 | reagovat | závadný

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  2. Olga Růžičková   04.03.2010 | 23:37 | reagovat | závadný

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  3. MartinV   18.08.2007 | 17:22 | reagovat | závadný

    Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

  4. Věra z DC   31.07.2007 | 10:22 | reagovat | závadný

    Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

  5. MartinV   02.06.2007 | 18:59 | reagovat | závadný

    Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web