Fantastická krkovička

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      vepřová krkovice
    • 2
      červená cibule středně velké
    • tymián
    • šalvěj
    • olivový olej
    • slanina na každý plát masa - 2 plátky
    • 3
      stroužek česnek
  • Marináda
    • 0,5
      ks morca-della
    • 2
      lžíce hořčice
    • 1
      lžička francouzská hořčice
    • olivový olej trochu
    • 4
      česnek 3-4
    • tzaziki
    • sojová omáčka trochu
    • vegeta
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče nalejeme trošku olivového oleje, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, lístky šalvěje a tymiánu. Maso naklepeme, potřeme marinádou z obou stran, vložíme na cibuli. Česnek nakrájíme na silnější plátky a vždy 1 stroužek rozložíme na maso. Přikryjeme slaninou a necháme alespoň hodinu odležet. Před pečením podlejeme sklenicí vody, přiklopíme poklicí a pečeme při 175 °C (elektrická trouba) přiklopené hodinu, druhou hodinu už necháme péct bez pokličky, ať se upeče do křupava.
2
Marináda: morca delu, hořčici, olivový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a všechno ostatní koření smícháme. Pokud bude málo slaná přisolíme, ale pozor nepřehánět, protože navrch přijde slanina.
3
Příloha: doporučuji předem uvařené nové brambory ve slupce upečené v troubě - okořeněné, osolené a pocákané olivovým olejem, ale myslím, že i bramborovou kaší se nedá nic pokazit.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Daniela Kosibova
    Daniela Kosibova |

    19. 6. 2006 10:05

    morca dela - zmes na spagety (paradajkovy pretlak, soja, kusky brav.masa)

  • Martina N
    Martina N |

    19. 6. 2006 09:49

    Morca-della je zmes na špagety v konzerve ak myslí autorka to isté ako ja

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    19. 6. 2006 09:18

    Prosím autorku o upřesnění co je "morca dela". Děkuji.