Džuveč v tlakovém hrnci

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Cibule 1 ks
Rajčata 3 ks
Paprika 2 ks
Mrkev 1 ks
Brambory 3 ks
Rýže  šálek
Rajský protlak  
Sůl  
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Česnek
vaříme-li pro děti, vynecháme
3 stroužek
Pepř mletý
event. mletý pepř, pro dospělé možno přidat feferonku
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev, rajčata, papriky a brambory. Společně chvíli podusíme (cca 5 minut).

Potom přidáme celý rajský protlak, šálek rýže a zalijeme dvěma šálky vody. Dusíme 7 minut. Tento džuveč je dobrý i ohřívaný (ale i studený).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Džuveč v tlakovém hrnci

Komentáře

  1. Jana Wernischova   30.11.2005 | 12:37 | reagovat |

    Začněte v tlakovém hrnci hned od začátku - za prvé si tak šetříte nádobí a za druhé vám v žádném dalším hrnci nezůstanou zbytky šťávičky apod. Nejprve dejte pokličku papiňáku úplně stranou, na podušení je jen lehce přiklopte a teprve po přidání protlaku, rýže atd. uzavřete pořádně. Není to můj recept, ale takhle bych to vařila já.

  2. Jitka Malinová   30.11.2005 | 11:37 | reagovat |

    Prosím poraďte mi, ve které fázi se to dává do tlakového hrnce? Z popsaného postupu jsem to nějak nepochopila.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web