Džem ze žluté dýně

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dýňová dužina
    • 0,8
      lžička skořice - mletá
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý
    • 0,3
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 6
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      kg želírovací cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme.
2
Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme.
3
Dáme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • alča
    alča |

    16. 12. 2011 23:24

    Chuť marmelády je naprosto specifická a s ničím nezaměnitelná. Možná jsem to málo vařila nebo moje dýně byla extrémně vodnatá, ale marmeláda byla řídká. Po ukápnutí na talířek se tvářila spořádaně, ale ve sklenicích tekla. Takže jsem musela po pár dnech vše vyndat a zahustit kyselinou citronovou.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 9. 2006 06:52

    Aj nám, mám na záhrade 5 krásnych kúskov : )))

  • Airan
    Airan |

    23. 9. 2006 17:50

    Tery, diky, uz zrovna dyne dozravaji:-))