Džem - Letní směs

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 4 sklenice
    • 1
      kg ovoce letní (rybíz, maliny, ostružiny, borůvky, jahody apod.)
    • 1
      ks citronová šťáva z 1 ks citronu
    • 1
      balení želírovací prostředek želírfix 2:1
    • 500
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce brandy nebo jiná náhražka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.
2
2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme, přidáme želírfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru a dobře promícháme.
3
3. Směr uvedeme do varu (nejlépe ve větším nerezovým hrnci se silným dnem) a přidáme zbytek ovoce a cukr, povaříme 4 - 5 minut, při vaření občas sundáme pěnu z povrchu
4
4. Přimícháme lžíci brandy, směsí naplníme skleničky, zasterilujeme, nebo otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.