Autor:

Dýně po čínsku

Střední
Ingredience
Sádlo 3 lžíce
Cibule 6 ks
Zázvor 1 lžička
Pálivá paprika 1 lžička
Sůl  
Dužina
dužiny z mladé dýně
1,5 kg
Česnek
1 středně velká palička
 
Sojová omáčka
několik lžic
 
Rajský protlak
2 malé konzervy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut.

Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých zahřátých skleniček, ihned upevníme víčka, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chutná výborně k masům s dušenou rýží, na topinky, k rybímu filé atd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Sendvič se slaninou a volským okem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Dýně po čínsku

Komentáře

  1. Ivana Samcová   09.09.2011 | 14:13 | reagovat |

    Ráda bych se zeptala, opravdu stačí jen dát do skleniček a obrátit dnem vzhůru? Nemusím zavařovat? Dík za radu. Zdravím Ivana

    1. TerezaJ.   11.09.2011 | 13:43 | reagovat |

      Veď to zavarujete :-D Asi ste mysleli, či to nemusíte ešte sterilizovať. Tým, že to horúce otočíte dnom hore, zabránite prístupu vzduchu do fľaše, a preto to takýmto spôsobom vlastne sterilizujete. Je to iný spôsob sterilizácie.

  2. Janaso   09.09.2011 | 12:18 | reagovat |

    Vynikající! Ještě udělám nejméně trojitou dávku.

  3. Radka Reznickova   03.10.2007 | 21:02 | reagovat |

    Udělala jsem to z dýně. Je to opravdu výborné, do jedné dávky jsem nepřidala protlak a také nám to chutná. Jen jsem to trochu podlila, protože by se mi to připálilo.

  4. Hana   23.05.2007 | 21:33 | reagovat |

    Z dýně jsem nezkoušela,ale totéž jsem udělala z cukety.Je to super.Hlavně pod pečené kuře.Přidávám až je kuře hotové,jen na prohřátí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web