Drobenkový koláč s hruškovými povidly

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g tuk + na vymazání formy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 1
      sklenice povidla hrušková (lze i jablková či švestková), velká sklenice
  • Drobenka
    • hrubá mouka
    • cukr nejlépe třtinový
    • skořice dle chuti
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklý tuk, cukr, vejce utřeme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme povidly a posypeme drobenkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi při 180 °C do zlatova (cca 45 minut). Po vytažení z trouby můžeme postříkat rumem a posypat moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klára
    Klára |

    17. 1. 2014 15:07

    Těsto je hrozně řídké a povidla tuhá, vůbec se mi nepodařilo těsto potřít...