Autor:

Drobenkový koláč s hruškovými povidly

15 minut PT0H15M
Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Tuk
+ na vymazání formy
100 g
Moučkový cukr 100 g
Vejce 4 ks
Mléko 250 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Hrubá mouka
na vysypání formy
 
Povidla
hrušková (lze i jablková či švestková), velká sklenice
1 sklenice
Drobenka
Hrubá mouka  
Cukr
nejlépe třtinový
 
Skořice
dle chuti
 
Tuk  
Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Změklý tuk, cukr, vejce utřeme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme povidly a posypeme drobenkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi při 180 °C do zlatova (cca 45 minut). Po vytažení z trouby můžeme postříkat rumem a posypat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Komentáře

  1. Klára   17.01.2014 | 15:07 | reagovat |

    Těsto je hrozně řídké a povidla tuhá, vůbec se mi nepodařilo těsto potřít...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web