Drobenkový koláč s jablky a skořicí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 45
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Drobenka:
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 220
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce nebo 2 lžíce mléka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka - hrubě
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti a kyselosti jablek
    • skořice - mletá
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • rozinky
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj rovnoměrně nasypeme.
2
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
3
Druhý den koláč zvlhne a je vláčnější.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gabika
    gabika |

    13. 11. 2016 16:35

    vynikajúci koláčik :-)

  • Libuše Hurtová
    Libuše Hurtová |

    19. 2. 2016 17:37

    Výborný koláč. A velmi snadný.

  • Radka
    Radka |

    31. 1. 2016 18:36

    Naprosto senzační. Jen jsem vyměnila cukr za třtinový. Děkuji za recept.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    8. 1. 2016 17:09

    Souhlasím, je vynikající a když se na něj sesypeme, nemá dlouhou životnost. Peču na 180.

  • mariana
    mariana |

    19. 11. 2015 14:02

    a na jakou teplotu? dijkk :)

  • Titou
    Titou |

    4. 11. 2015 18:02

    Koláč jsem trochu ozdravila. Místo klasické bílé mouky dávám celozrnnou špaldovou a cukr třtinový. Je naprosto úžasný.Děkuji za základní recept. :-)

  • Helena Čížková
    Helena Čížková |

    6. 1. 2015 19:41

    Koláč je výborný a dík velké nadúrodě jablek bude hodně často. Asi tak jako tažený štrůdl. Děkuji za recept.

  • Zdenka
    Zdenka |

    13. 9. 2013 15:13

    Vyborny kolac, za jeden den snezeny :) .

  • Monika
    Monika |

    16. 8. 2013 07:18

    výbornej <3

  • misa30
    misa30 |

    22. 3. 2013 22:18

    Koláč je opravdu výborný, je lepší nechat ho uležet a jíst až druhý nebo lépe třetí den. V práci se po něm jen zachumelilo :-)

  • Milada
    Milada |

    11. 12. 2012 08:05

    Ano, koláč je opravdu velmi rychlý a navíc i výborný.

  • Lada Nováková
    Lada Nováková |

    8. 4. 2012 18:08

    Tak to jsem nečekala =-O ,budu muset upíct ještě jeden,nebo tenhle se ani rána nedočká :'( .

  • Evka
    Evka |

    18. 3. 2012 11:52

    Mnam mnam a jak voni :-*

  • Havlová
    Havlová |

    3. 3. 2012 17:04

    Koláč je výborný a není s ním moc práce. Někdy dám ještě ořechy někdy rozinky a jenom s jablkama je taky dobrý.

  • Žaneta
    Žaneta |

    12. 2. 2012 11:47

    Výborný, rychlý a zmizí vždycky za jeden den. Pudink jsem tentokrát do jablek nepřidávála, už je máme hodně scvrklá, tak nemaj ani tolik šťávy.

  • Xantipa
    Xantipa |

    9. 10. 2011 16:29

    Koláč je rychlý a výborný, dělám už poněkolikáté a dávám jen jablka, rozinky a skořicový cukr. 1.

  • Šrejbrová
    Šrejbrová |

    8. 9. 2011 18:26

    O víkendu peču znova, je výborný a moooooc doooobrý :-* .

  • Radka
    Radka |

    3. 7. 2011 22:18

    Moc dobrý, hezky voní po skořici.

  • Katka
    Katka |

    7. 5. 2011 08:09

    Výborný, rychlý koláč. Druhý den byl ještě lepší. Zopakuji určitě, potřebuji dolikvidovat jabka :-) .