Autor:

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

Snadné
Drobenka:
Polohrubá mouka 600 g
Skořice - mletá 1 lžička
Moučkový cukr 200 g
Máslo
nebo Hera
220 g
Vejce
nebo 2 lžíce mléka
1 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Ingredience
Pečící papír  
Jablka
- hrubě
1 kg
Vanilkový pudink 2 lžíce
Cukr krupice
dle chuti a kyselosti jablek
 
Skořice - mletá  
Strouhaný kokos  
Nasekané ořechy  
Rozinky  
Citron  
Drobenkový koláč s jablky a skořicí

Postup přípravy:

Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj rovnoměrně nasypeme.
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Druhý den koláč zvlhne a je vláčnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 65 x
1
4.82 65 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 65x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Drobenkový koláč s jablky a skořicí

Komentáře

  1. gabika   13.11.2016 | 16:35 | reagovat | závadný

    vynikajúci koláčik :-)

  2. Libuše Hurtová   19.02.2016 | 17:37 | reagovat | závadný

    Výborný koláč. A velmi snadný.

  3. Radka   31.01.2016 | 18:36 | reagovat | závadný

    Naprosto senzační. Jen jsem vyměnila cukr za třtinový. Děkuji za recept.

  4. Zdeňka   08.01.2016 | 17:09 | reagovat | závadný

    Souhlasím, je vynikající a když se na něj sesypeme, nemá dlouhou životnost. Peču na 180.

  5. mariana   19.11.2015 | 14:02 | reagovat | závadný

    a na jakou teplotu?
    dijkk :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web