Autor:

Drdličková polévka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Mrkev 4 ks
Celer
menší
1 ks
Petržel 2 ks
Brambory 8 ks
Máslo 1 ks
Hladká mouka 100 g
Vejce 3 ks
Petrželka  
Sůl  
Maggi  
Muškátový oříšek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, osmažíme na cca polovině másla dozlatova, zalijeme asi do poloviny hrnce vodou, a přivedeme do mírného varu.
Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme, doplníme vodu a necháme vařit.
Na pánvičce rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku, a uděláme středně tmavou jíšku, do které rozklepneme vajíčka, osolíme a důkladně vmícháme do horké jíšky.
Takto připravenou zavářku přidáváme postupně do vroucí polévky, kde vytvoří ony drdličky, po kterých je polévka pojmenována a necháme provařit.
Přidáme maggi, jemně nasekanou petrželku a nastrouháme muškátový oříšek.
Necháme ještě chvíli provařit a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Drdličková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Podobné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web