Autor:

Drdličková polévka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Mrkev 4 ks
Celer
menší
1 ks
Petržel 2 ks
Brambory 8 ks
Máslo 1 ks
Hladká mouka 100 g
Vejce 3 ks
Petrželka  
Sůl  
Maggi  
Muškátový oříšek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, osmažíme na cca polovině másla dozlatova, zalijeme asi do poloviny hrnce vodou, a přivedeme do mírného varu.
Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme, doplníme vodu a necháme vařit.
Na pánvičce rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku, a uděláme středně tmavou jíšku, do které rozklepneme vajíčka, osolíme a důkladně vmícháme do horké jíšky.
Takto připravenou zavářku přidáváme postupně do vroucí polévky, kde vytvoří ony drdličky, po kterých je polévka pojmenována a necháme provařit.
Přidáme maggi, jemně nasekanou petrželku a nastrouháme muškátový oříšek.
Necháme ještě chvíli provařit a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Drdličková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web