Drdličková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks celer menší
    • 2
      ks petržel
    • 8
      ks brambory
    • 1
      ks máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • petrželka
    • sůl
    • maggi
    • 1
      ks muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, osmažíme na cca polovině másla dozlatova, zalijeme asi do poloviny hrnce vodou, a přivedeme do mírného varu.
2
Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme, doplníme vodu a necháme vařit.
3
Na pánvičce rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku, a uděláme středně tmavou jíšku, do které rozklepneme vajíčka, osolíme a důkladně vmícháme do horké jíšky.
4
Takto připravenou zavářku přidáváme postupně do vroucí polévky, kde vytvoří ony drdličky, po kterých je polévka pojmenována a necháme provařit.
5
Přidáme maggi, jemně nasekanou petrželku a nastrouháme muškátový oříšek.
6
Necháme ještě chvíli provařit a můžeme podávat.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.