Drážďanský guláš II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dančí maso přední
    • 300
      g cibule
    • paprika - sladká
    • 50
      g sádlo
    • majoránka
    • pepř mletý
    • česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • 1
      paprika
    • nakládané okurky kousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě.
2
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
3
Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso občas zamícháme.
4
Když je maso skoro měkké, šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky, rozmícháme a dusíme doměkka. Nakonecí přidáme majoránku.
5
Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Zvěřina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    15. 1. 2013 15:05

    Kvalitní guláš vyvážené chuti.