Autor:

Drážďanský guláš

Střední
Ingredience
Hovězí kližka 750 g
Cibule
(Velké)
2 ks
Rostlinný olej 4 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Kmín  
Paprika - sladká 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Rajský protlak 1 lžíce
Mrkev 2 ks
Celer 1/4 ks
Brambory 2 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Drážďanský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso rozkrájíme na větší kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Promícháme a opečeme, vmícháme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Guláš vyrestujeme na tuk, opatrně jej poprášíme moukou a dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Zalijeme asi 250 ml vody, přidáme kostky brambor a zeleniny a vše povaříme. Nakonec česnek utřeme se solí a přidáme do hotového guláše, popřípadě ještě opepříme. Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Drážďanský guláš

Komentáře

  1. Jáchym Lazar   01.06.2016 | 10:49 | reagovat |

    gulášek byl mňamka....úžasné jídlo , vařím toto jídlo pro svého manžela, a také mu chutná :-)

  2. Aleš Litera   01.06.2016 | 10:47 | reagovat |

    Jsem retardovaný, takže guláš se mi připálil. Absolutně jsem si nepochutnal :'(

  3. Tamara   01.06.2016 | 10:46 | reagovat |

    Guláš jsem vyzkoušela, velice jsem si pochutnala <3

  4. Aleš   01.06.2016 | 10:35 | reagovat |

    guláš nemá dostatečně dobrou chut, a příprava je těžká

  5. Jozef T.   13.01.2012 | 19:50 | reagovat |

    Nesúhlasím s p. Adamom Sedalom, ze gulás sa musí pripravovat na masti (sádlo). Tak varili nase prababicky, ked neexistoval iný druh tuku. Ak tak varíte gulás Vy a casto, mali by ste absolvovat vysetrenie Vasich ciev, ci Vám este vôbec tadial cirkuluje krv! Ak áno, zrejme to uz tak dlho nebude... Myslím, ze nazvat gastrobarbarom niekoho, kto sa snazí aspon ciastocne prispôsobit recept dnesným poziadavkám zdravého stravovania je nevychovanost a nedostatok kultúry z akéhokolvek hladiska!
    Co sa týka samotného receptu (Drážďanský guláš), môj osobný názor je, ze sa nicím nelísi od ktoréhokolvek iného. Mna osobne odrádza akýkolvek nemecký názov jedla, pretoze okrem bavorskej kuchyne som v Nemecku (mám na mysli nemeckú kuchynu, nie zahranicnú) nic mimoriadne nejedol, skôr naopak. Ale to je problém, ktorý nesúvisí s týmto receptom (okrem jeho názvu).

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web