Autor:

Dort mašinka

Obtížné
Korpus
Vejce 4 ks
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vlažná voda 1 lžíce
Polohrubá mouka 150 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Tuk  
Krém
Máslo
1,5 kostky rozměklého
 
Vanilkový pudink 2 ks
Mléko plnotučné 500 ml
Moučkový cukr
Přesátý
150 g
Na ozdobu
Čokoládová poleva  
Lentilky
(Klasické a mega)
 
Sušenka
Tempo
 
Marcipánová hmota
Růžičky
 
Dort mašinka

Postup přípravy:

Korpus: žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku smícháme s práškem do pečiva (chceme-li tmavý korpus, přimícháme k mouce lžíci kakaa). Sníh a mouku vmícháme po částech do žloutkové pěny. Je-li těsto příliš řídké, přidáme lžíci mouky. Poté je nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet (pozor, musí to být dlouhá forma – 40 cm). Pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout, na hladinu položíme potravinářskou fólii, zabráníme tak vzniku škraloupu (já to dělám tak, že hrnec s pudinkem postavím do studené vody a míchám, je to rychlejší, ale pozor – nepřechladit). V misce potom utřeme změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme po malých dávkách vychladlý pudink. Důkladně vyšleháme. K obarvení menší části použijeme breton nebo ovocný džem.

Z upečeného korpusu uřízneme jednu třetinu a obě části podélně vodorovně prokrojíme. Vrchní díl delší části rozdělíme na poloviny. Z připravených plátů sestavíme korpus mašinky. Všechny pláty potřeme z jedné strany meruňkovým džemem a z druhé krémem. Sestavíme dohromady a celý korpus potřeme krémem zvenku. Čokoládovou polevou potřeme zadní a prostřední čelo, nižší přední část a místa kde budou okna. Na čelech vytvoříme kytičky z malých lentilek. Sázíme je do polevy dokud je měkká. Rozehřátou čokoládou přilepíme i kolečka – sušenky Tempo, na každé straně pět ( v balíčku jich bylo 11, ale 3 byly zlomené, takže radši koupit dvoje). Z maxi lentilek postavíme komín – slepujeme polevou nejdřív tři dvojice lentilek, až poleva zaschne, dvojice slepíme dohromady. Z marcipánu vymodejujeme mašince tvář, můžem dobarvit rozpuštěným bretonem. Hotovou tvářičku přilepíme na přední čelo mašinky. Spoje zakryjeme krémem. Bílým krémem obtáhneme všechny kontury a některé doplníme ještě krémem barevným. Nakonec mašinku dozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky.

Další foto k receptu najdete <a href=http://galerie.recepty.cz/gallery/FotoRecepty/masinka>zde.</a>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Dort mašinka

Komentáře

  1. Renata Petroušová   11.12.2007 | 14:08 | reagovat |

    Děkuji

  2. Kuchařka on-line   11.12.2007 | 13:09 | reagovat |

    Foto bude zveřejněno zítra.

  3. Renata Petroušová   11.12.2007 | 12:57 | reagovat |

    Milá Jano,tento recept jsem zaslala i s fotografií,ale nebyla zveřejněna.Pošlete mi emailovou adresu a já Vá ji ráda pošlu.

  4. Anonym   10.12.2007 | 20:32 | reagovat |

    Jano,podívej se na living.cz, do volné diskuze, na téma "inspirace na pečení dortů",tam toho je a nádhera, holky určitě poradí .Danka

  5. Jana Lexová   10.12.2007 | 14:26 | reagovat |

    Bylo by možné fotografii.Můj manžel je fanda do mašinek,tak bych mu jí chtěla někdy upeci,ale potřebovala bych vidět jak vypadá.Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web