Dort Malaga

Střední
Ingredience
Máslo 150 g
Žloutek
1-2
Hořké mandle
3-4 Strouhané
Vanilkový cukr  
Dětské piškoty  
Bílek
Moučkový cukr 60 g
Šlehačka  
Mandle
Spařené, oloupané
60 g
Dort Malaga

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Našleháme změklé máslo, jemně namleté mandle a práš. cukr a žloutky. Rovněž přidáme nastrouhané neloupané mandle, vanilkový cukr a opět dobře vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme likér. Na skleněnou mísu klademe vedle sebe piškoty máčené ve šlehačce, na to natřeme část krému, opět dáme vrstvu máčených piškotů atd. Končíme piškoty. Máme tak alespoň 3 vrstvy piškotů.

Vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Namažeme na dort a navrch dáme tuhou šlehačku. Necháme v lednici rozležet několik hodin. Použila jsem skleněnou hranatou misku, do které jsem rovnala piškoty do řad 4×6 piškotů (dětských). Na celý dortík mi stačila jedna šlehačka (s prodlouženou trvanlivostí). V půlce jsem namáčela piškoty a druhou půlku jsem našlehala. Rovněž by bylo možné nechat ztuhnout v lednici a až před podáváním nazdobit stříkanou šlehačkou.

Použila jsem přesně množství cukru jak je uvedeno v ingrediencích, ale bohatě by šlo ubrat vždy třetinu cukru jak z krému, tak ze sněhu. Z dortíku jsem nakrájela 8 (možno i 10) úhledných kostek.Vynikající chuť! Sice trochu víc kalorií, ale doporučuji! :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dort Malaga

Komentáře

  1. jana   05.04.2013 | 11:11 | reagovat |

    A kde je v rozpisu likér?To jsem nějak nepochopila :-(

  2. Nikol Wieckova   03.05.2006 | 19:05 | reagovat |

    už jsem ho ochutnala a mužu vám říct,že to je strašně dobré

  3. Jana Han   23.08.2005 | 20:22 | reagovat |

    Dekuji za radu s cukrem. Mam doma portske vino, zkusim to s nim. To vylozeni mysky folii je vyborne, pouzivam to casto nejen na dorty, ale i na ruzne studene pastiky, ktere se musi nechat rozlezet v ruznych formickach. Pak jde vsechno lehce vyklopit. Pouzivam folii, ktera se prodava v rolickach. Jeste jeden typ : kdyz pecu rezy v pekacku, ktery se vyssi, ustrihnu pecici papir tak, aby na dvou stranach precnival asi o 3 cm a s tim se pak da lehce vyndat bez poskozeni. Zdravi Jana

  4. Jana Tichá   23.08.2005 | 13:06 | reagovat |

    Tak ať si nechá chutnat! :-)))Ještě mě napadly dva postřehy. Z toho ušlehaného sněhu bych raději ten cukr neubírala, nemusel by se sníh udržet dostatečně tuhý. Stačilo by trošku ubrat z krému, griotka je totiž určitě sladší než by bylo to Malago.A také by bylo možná dobré misku vyložit pevnějším mikrotenovým sáčkem. Dort by se tak pohodlně vyndal a nakrájel.

  5. Jana Han   23.08.2005 | 3:32 | reagovat |

    Pani Ticha uz jsem take porovnavala vas recept s dortem Malakov a je presne jak pisete s marmeladou a slehackou. Mysli m si vsak, ze ten vas recept bude lepsi a pikantneji. V patek me prijizdi moje holcicka, tedy jiz slecna a tak ho hned udelam.Zdravi Jana Han

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web