Domácí utopenci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka malá - memusí být
    • 4
      lžíce kečup - jemný
  • Nálev
    • 15
      lžíce voda
    • 5
      lžíce ocet
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks nové koření kulička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice, můžeme přidat feferonku a nakonec zalijeme nálevem. Dobře upěchujeme a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina
    Kateřina |

    21. 7. 2014 11:16

    dneska jsem je naložila tak za pár dnů uvidím, jen s tím nálevem jak se tu několikrát psalo že je ho málo a je lepší ho udělat jednou tolik tak to opravdu NE!!!!! :-! množství uvedené v rozpisu vyjde přesně na jednu zavařovací sklenici "omniovku". Já poslechla a půlka mi zbyla!!!!!!

  • Qvido
    Qvido |

    28. 4. 2013 15:35

    Olej je tam zbytečný a kečup vlastně taky. Utopenci musí být kyselí, případně mírně páliví.

  • bodmrazzu
    bodmrazzu |

    29. 5. 2011 20:29

    výborné, jen dát o hodně míň oleje a víc worcestru a octa

  • fina1
    fina1 |

    12. 4. 2011 20:38

    Byla to mňamka, doporučuji

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 3. 2011 07:40

    ...my tomu říkáme marinované buřty a jsou moc dobré.Vše smíchám dohromady, žádné prokládání... ;-) .

  • xkutil
    xkutil |

    24. 3. 2011 21:12

    Super

  • Monika Pokorná
    Monika Pokorná |

    27. 8. 2010 12:10

    Skvělé.Toho nálevu jsem taky udělala víc a spolu s kečupem jsem tam ve stejném množství přidala hořčici a do sklenice ke špekačkům a cibuli jsem přidala i zelenou papriku.špekáčky jsem oloupala, je to rychleji hotové a špekáčky jsou pak měkčejší.Dobrou chuť a samozřejmě dávám za jedna: ))).

  • Petule B.
    Petule B. |

    28. 1. 2010 23:16

    Jsou vážně vynikající. Jenom toho nálevu je opravdu potřeba udělat aspoň jednou tolik a oleje jsem taky trochu ubrala. Jsou jiní, než klasičtí utopenci, ale nám chutnali asi nejvíc ze všech. Doporučuji :o)

  • vilda babič
    vilda babič |

    27. 6. 2009 17:58

    Není co dodat.Prostě skvělí.

  • Žaneta Kubaczková
    Žaneta Kubaczková |

    20. 6. 2009 11:05

    Vypadají dobře udělala jsem si je

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    18. 2. 2009 13:10

    Sice jsem tu už pochvalný komentík psala, ale musím ještě jednou, protože tihle utopenci jsou opravdu nej, nej, nej.

  • IvčaPě
    IvčaPě |

    29. 4. 2008 10:19

    Vyzkoušela jsem už dost receptů na utopence, ale tenhle je bezkonkurenčně NEJ ! Akorát nálev z 2 až2,5 násobného množství,tohle mi přišlo málo,ale jinak BEZ CHYBY!

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    31. 3. 2008 09:04

    Mńam mńam,určitě to udělám,je to lákavé

  • Eva Bukáčková
    Eva Bukáčková |

    24. 1. 2008 12:24

    Nevím proč, ale přišlo mi to velice mastné. Příště to raději udělám bez oleje :(

  • Lucie Novotná
    Lucie Novotná |

    28. 12. 2007 13:12

    Nálevu bylo málo, chce to tak dvojnásobné množstí. Jinak ale vynikající.

  • XY
    XY |

    24. 4. 2007 19:37

    Jalovec nedávám zato feferonka je v utopencích moc dobrá, chutná nám

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    21. 3. 2007 07:01

    Jalovec není třeba není to divočina.

  • Pavel
    Pavel |

    20. 3. 2007 18:48

    A jalovec

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    20. 3. 2007 08:25

    Je to dobrota, jen jsem přidala lžičku hořčice.

  • oluše
    oluše |

    9. 11. 2006 11:03

    15 lžic vody a 5 lžic octu s worchestrem není to na nálev málo?

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    12. 6. 2006 21:06

    Nálev na utopence je moc dobrý i bez feferonky, dala jsem 8 kuliček celého pepře+pálivou papriku,a taky 9 lžic octa, protože máme raději kyselejší.Kečup jsem vařila rovnou s nálevem.Jasná jednička!

  • Alina
    Alina |

    27. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s Martinou Veselou, také jsem vyzkoušela utopenců celou řadu, ale nakonec dělám tyto

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    25. 5. 2006 21:14

    Výborné. Nejlepší z kategorie utopenců, které jsem kdy vyzkoušela. Jen místo sladkého kečupu, dávám pálivý.

  • Lubor Hájek
    Lubor Hájek |

    5. 3. 2006 19:48

    Moc mě chutnají, přidávám tam ještě nakrájené kyselé okurky

  • haluzak vyhaluzeny
    haluzak vyhaluzeny |

    10. 2. 2006 10:14

    nic moc sou tady i lepsi

  • Berenika
    Berenika |

    31. 10. 2005 16:16

    Žúžo

  • aja
    aja |

    22. 8. 2005 18:21

    fajn - moc dobré

  • Anežka Hrušovská
    Anežka Hrušovská |

    22. 8. 2005 09:57

    utopenci byly fakt moc dobrý:)!doporučuju všem!!!!

  • Fleur
    Fleur |

    9. 8. 2005 19:01

    Moc dobré, krásně se uležely

  • Bubu
    Bubu |

    8. 8. 2005 15:34

    Tak ja to jdu taky zkusit.

  • kvetak
    kvetak |

    24. 5. 2005 12:07

    Ještě bych doporučil ty utopence nedávat do lednice, lepší je nějaké chladné místo, stačí "špajz", sklep - kolem nějakých 15°C, utopenci se rychleji utopí :), na konzumaci jsou lepší než z lednice a nejsou tak studené, což se hodí pro zalití pivem-nestudí v žaludku a krásně se spláchnou.

  • moskwicz
    moskwicz |

    10. 5. 2005 14:01

    no idem to vyskusat

  • Anonym
    Anonym |

    21. 3. 2005 11:48

    Výborné,na oslavě jsem měla velký úspěch!!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    26. 10. 2004 21:07

    Vůbec ni nevadí, že to není tak kyselé, u nás má úspěch

  • studentky z koleje
    studentky z koleje |

    23. 10. 2004 10:35

    Moc nám chutnaly, právě proto, že nebyly tak kyselé, ale chápu mužský, ti mají raději pikantnější chuť. Myslíme však, že tyhle domácí utopenci nemají chybu!

  • kuchař
    kuchař |

    22. 10. 2004 20:18

    Mám rád utopence, protože jsou kyselé a pikantní. Tenhle nálev je opravdu skvělý a chutný,.. ale kdo máte rád utopence kvůli jejich octové chuti, dejte alespoň dvakrát tolik octa. Tyhle jsou krásně jemné, chutné,.. ale zatraceně málo kyselé!! (nechal sem je 4 poctivé dny v lednici, ted jdu dolít ocet a ještě je zkusim na 3 dny nechat) Btw. nemůže to být tím, že jsem sklenici správně neutěsnil? Mám 3l lahev (všeho sem dával dvojnásobek) a v lednici ji mám hermeticky neutěsněnou.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    12. 9. 2004 15:57

    Vynikající, mělo úspěch!!

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    6. 7. 2004 18:09

    Výborné!

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    20. 6. 2004 19:27

    Přítel i brácha se cpali až se jim dělaly boule za ušima

  • Lubor
    Lubor |

    15. 6. 2004 21:15

    Je to špica i bez feferonky, kterou jsem neměl, ale dal jsem ostrý kečup

  • Anonym
    Anonym |

    14. 6. 2004 11:39

    Recept - výborný, toll, super, bomba - úspěch u můžů!!!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2004 08:12

    Vynikající chuťka

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2004 19:53

    Je to super!!!

  • Jakub Ondrůj
    Jakub Ondrůj |

    4. 3. 2004 17:33

    Tento recept je moc dobrý , protože mně chutnal a vypadal supr.