Domácí rýžová zmrzlina

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g rýže
    • 0,5
      l mléko
    • 200
      g cukr krupice
    • 8
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v mléce a rozmixujeme. Postupně k rýži přidáme mléko, cukr a bílky, napolo ušlehané na sníh. Vše vložíme do kotlíku a ve vodní lázni zahříváme až k bodu varu (nevaříme).
2
Stáhneme z ohně a přecedíme přes nekovové sítko nejlépe do kameninové nádoby, zde necháme hmotu za občasného promíchání vychladnout. Potom mrazíme - nejlépe ve zmrzlinovém strojku.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.