Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0x
0 1 5
Autor:

domácí lístkové těsto

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk 250 g
Ocet 2 lžička
Voda
nebo podmáslí, pivo
2 dl
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet ( stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Pečeme jako lístkové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150 - 180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované. Nejsem autorem, ale na tomhle serveru jsem ho nenašla a je to vážně škoda nevyzkoušet!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Dáda
Prohlížejících: 5
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 3
Autor: Recepty
Prohlížejících: 3
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: domácí lístkové těsto

Komentáře

  1. jana   24.02.2014 | 19:42 | reagovat | závadný

    vynikajici těsto . vřele doporučuji.děkuji

    1. babička   07.11.2014 | 10:21 | reagovat | závadný

      Jsem chtěla udělat vnoučtům "kréměše", těsto nemám, do obchodu se mi nechce. Tak jsem udělala toto - rychlé, bazvadné, skvělé. Už kupovat nebudu. :-)

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X