Autor:

domácí lístkové těsto

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk 250 g
Ocet 2 lžička
Voda
nebo podmáslí, pivo
2 dl
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet ( stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Pečeme jako lístkové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150 - 180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované. Nejsem autorem, ale na tomhle serveru jsem ho nenašla a je to vážně škoda nevyzkoušet!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: domácí lístkové těsto

Komentáře

  1. jana   24.02.2014 | 19:42 | reagovat | závadný

    vynikajici těsto . vřele doporučuji.děkuji

    1. babička   07.11.2014 | 10:21 | reagovat | závadný

      Jsem chtěla udělat vnoučtům "kréměše", těsto nemám, do obchodu se mi nechce. Tak jsem udělala toto - rychlé, bazvadné, skvělé. Už kupovat nebudu. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web