Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • množství dle chuti
    • kozí rohy , feferony, papriky...
    • olej
    • posekané bylinky nejlépe čerstvé: tymián, rozmarýn, petrželka...
    • česnek nasekaný nebo nastrouhaný
    • sůl
    • bílý vinný ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky omyjeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, feferony nebo kozí (beraní) rohy necháme celé, se stopkou. Zhruba 250 gramů paprik, feferon... dáme do mísy, zakapeme olejem (cca 3 lžíce) a octem (cca 2 lžíce), mírně osolíme, posypeme bylinkami a česnekem dle chuti a dobře promícháme. Dáme je do plastové (skleněné) krabičky s víčkem, uložíme do chladna, kde je necháme alespoň tři dny (nejlépe více jak týden) marinovat za občasného promíchání (protřepání krabičkou). Grilujeme společně s další zeleninou či špízy, steaky... do zlatova nebo světle hněda - záleží na chuti každého.
2
Lze opéct i na pánvi s troškou oleje a podávat jako ostřejší chuťovku k pivu...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vZv
    vZv |

    30. 9. 2016 15:01

    Vyborne.Delali jsme i slovenske papriky,ktere se osvedcily take a tolik nepalily;)