Domácí briošky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      g droždí
    • 0,2
      dl mléko
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
    • vejce Na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme, smícháme s částí teplého mléka, přidáme 2 lžíce mouky, zamícháme a dáme vykynout. Do nahřáté mouky přidáme máslo, žloutky, kvásek, sůl a vlažným mlékem zaděláme středně tuhé těsto. Necháme vykynout. Pak pomoučenou lžící vykrájíme 20 bochánků, necháme ještě chvíli kynout, pak vyválíme válečky, dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a podélně ostrým nožem nařízneme.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Vychladlé rozřízneme a plníme (šunkovou, čabajkovou, pěnou ap.) Briošky můžeme dělat ochucené - pepřové (do těsta přidáme 1 lžičku pepře), paprikové - do těsta dáme 1 lžč pálivé papriky.

Komentáře k receptu

  • Musil
    Musil |

    7. 12. 2012 21:21

    Nesedí mi množství mléka. Autor si plete jednotky. Správně je 0,2 l a ne dcl

  • Anna Velká
    Anna Velká |

    26. 12. 2006 22:27

    Podle Vrabce by se měly briošky péci pouze z hladké mouky. Také vajec dával víc, vlastně jen žloutky, s bílky je těsto tvrdé.