Autor:

Domácí briošky

Střední
Ingredience
Droždí 15 g
Mléko 0,2 dl
Hladká mouka 300 g
Hrubá mouka 100 g
Máslo 100 g
Žloutek 2 ks
Sůl  
Vejce
Na potření
 

Postup přípravy:

Droždí rozdrobíme, smícháme s částí teplého mléka, přidáme 2 lžíce mouky, zamícháme a dáme vykynout. Do nahřáté mouky přidáme máslo, žloutky, kvásek, sůl a vlažným mlékem zaděláme středně tuhé těsto. Necháme vykynout. Pak pomoučenou lžící vykrájíme 20 bochánků, necháme ještě chvíli kynout, pak vyválíme válečky, dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a podélně ostrým nožem nařízneme.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Vychladlé rozřízneme a plníme (šunkovou, čabajkovou, pěnou ap.) Briošky můžeme dělat ochucené - pepřové (do těsta přidáme 1 lžičku pepře), paprikové - do těsta dáme 1 lžč pálivé papriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Domácí briošky

Komentáře

  1. Musil   07.12.2012 | 21:21 | reagovat |

    Nesedí mi množství mléka. Autor si plete jednotky. Správně je 0,2 l a ne dcl

  2. Anna Velká   26.12.2006 | 22:27 | reagovat |

    Podle Vrabce by se měly briošky péci pouze z hladké mouky. Také vajec dával víc, vlastně jen žloutky, s bílky je těsto tvrdé.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web