Domácí banánové suflé s vanilkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g banány cca 2ks
    • 100
      g vanilkový cukr
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 1
      ks citron
    • 50
      g máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou polovinou vanilkového cukru, poté do mísy vložíme bílky společně s obsahem vanilkových lusků. Vše vyšleháme do sněhu. Po vyšlehání sníh vkládáme do vyšších zapékacích mističek a do každé porce přidáme lžíci rozmačkaných banánů s cukrem a citrónem. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
2
Tip: nebojte se suflé zpracovat i v jiných chuťových variantách, než je sladká. Doporučujeme vyzkoušet tento pokrm např. s přídavky chilli, různých bylinek a nebo suflé připravit naslano, jako netradiční přílohu.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Krupinka
    Krupinka |

    15. 7. 2016 12:52

    Přiznám se dobrovolně, dopadla jsem úplně stejně :-X Je to totálně rozpláclý a ne moc dobrý :-S

  • brzdka
    brzdka |

    18. 9. 2012 19:07

    Tak nevím co jsem udělala špatně, ale skončilo to celé v koši :-X Jednak mi to z misek vyteklo a zasvinilo celý plech - doporučuji naplnit misky jen do půlky. No a po vytažení sníh slehl a udělala se z něho málá zdrclina co nebyla k jídlu. :-(