Dančí roláda s vejci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce uvařená
    • 150
      g listový špenát
    • 700
      g dančí maso 60 - 70, kýta rozkrojená na plát
    • 100
      g anglická slanina plátky
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce nakládané houby lišky, hříbky
    • olej na pekáček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Plát masa naklepeme přes folii a osolíme, rozložíme na něj slaninu a špenát, do středu dáme vejce a maso srolujeme, roládu převážeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Pečeme při 180-ti stupních asi 40 minut, během pečení podléváme vodou.
2
Když je roláda měkká, vyjmeme ji, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, rozředíme trochou vody, přidáme houby, dochutíme solí, povaříme. Plátky rolády přeléváme troškou omáčky.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.