Autor:

Dalmátské čufty trochu jinak

Střední
Ingredience
Mleté maso 1 kg
Drůbeží maso
Mleté (pro zjemnění)
1/2 kg
Žemle 4 ks
Mléko 1 dl
Cibule 1,5 kg
Rajčata 5 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá paprika  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu promícháme. Do pekáče dáme silnou vrstvu na drobno pokrájené cibule. Z masové směsi tvarujeme koule velikosti pingpongového míčku (mohou být i větší, ale ne o moc), které srovnáme vedle sebe na cibuli do pekáče. Na každou kouli položíme silnější plátek rajčete, zbytek rajčat rozházíme navrch. To vše zalijeme vodou tak, aby koule byly ponořené. Vložíme do trouby bez vrchního víka a pečeme při 180-200 °C asi 2,5 hodiny, dokud se voda nevyvaří.

Jako přílohu je nejlepší podávat čerstvý chléb, který si můžete namáčet do vynikající husté šťávy z cibule a vypečeného masa, ale osvědčily se i šťouchané brambory, které do sebe pojmou množství té vynikající šťávy.

Možná teď naštvu některé hospodyňky, ale pánové, věřte, že bez piva si tenhle pokrm nedokážu představit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Dalmátské čufty trochu jinak

Komentáře

  1. jares   18.11.2012 | 11:57 | reagovat |

    Já to vyzkoušel, ale ta rajčata navrchu se mi připálila. Pekl jsem to tedy na horkovzduch. Když jsem ho ale vypnul, tak se ta voda nevyvařila ani za tři hodiny. V čem je ten trik, aby se to povedlo?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web