Cuketový skoroperník

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cuketa namletá
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 0,8
      hrnek cukr krystal
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • 0,5
      lžička skořice
    • 0,5
      lžička nové koření
    • 0,5
      lžička hřebíček nadrcený a prosátý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy sekané
    • 1
      hrst sušené ovoce např. meruňky, papája a ananas
    • 2
      lžíce zavařenina višňová
  • Poleva
    • čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce máslo horké
    • vařící voda eventuálně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, olej a cukr ušleháme do pěny. Poté přidáváme střídavě mouku s kořením, ovocem, cukrem, solí, práškem a nastrouhanou cuketu se zavařeninou. Těsto rozhrneme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme (v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C) přes půl hodiny - až povrch pěkně zhnědne. Polijeme polevou.
2
Tento recept je v podstatě propojení několika receptů, protože tyto ingredience se k sobě perfektně hodí. Pokud vynecháte některé z koření, nebo z ovoce, nebude to příliš vadit, ale použitím všeho dohromady dostanete krásný moučník, který bude hodně připomínat biskupský chlebíček a perník.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bolina33
    bolina33 |

    21. 7. 2011 19:21

    Děkuji za recept. Buchtu jsem dnes upekla a i když nejsme příznivci čokoládových polev, měla úspěch. Je nadýchaná, vláčná a jednoduchá.Cuketu jsem nastrouhala na hrubo - opravdu se rozepkla. Udělala jsem chybu, nedbale jsem přečetla postup a zavařeninu jsem nedala do těsta, natřela jsem ji tedy na vychladlou buchtu před politím čokoládou a bylo to zajímavé jak chuťově, tak esteticky. Dávám za jedna.

  • Monika
    Monika |

    9. 7. 2006 09:57

    Pro Andreu : Stačí nastrouhat, je hodně vodnatá. Mám s tím zkušenost, peču něco velmi podobného. Místo sušeného ovoce je dobrá i kandovaná pomerančová kůra a někdy do toho nakrájím na kousky 200 g čokolády na vaření (pak nedávám polevu). A pro paní Airan - pokud máte po cuketách, zkuste s jemně nastrouhanou mrkví nebo až budou letní jablíčka, tak s nimi.

  • beba
    beba |

    8. 7. 2006 23:20

    Išla, pani Andrea. Robievam tak koláč už roky, cuketu vždy nastrúham na hrubo a pekne sa rozpečie.

  • Andrea
    Andrea |

    7. 7. 2006 13:14

    Nešla by ta cuketa jen nastrouhat ?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 9. 2005 20:16

    Pani Ticha, skoda, ze jste to nedala sem trochu drive, ja uz mam po cuketach:-(((