Cuketový skoroperník

Střední
Ingredience
Cuketa
namletá
2 ks
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 1 hrnek
Cukr krystal 3/4 hrnek
Polohrubá mouka 3 hrnek
Prášek do pečiva 1,5 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Skořice 1/2 lžička
Nové koření 1/2 lžička
Hřebíček
nadrcený a prosátý
1/2 lžička
Sůl 1 špetka
Rozinky 1 hrst
Ořechy
sekané
1 hrst
Sušené ovoce
např. meruňky, papája a ananas
1 hrst
Zavařenina
višňová
2 lžíce
Poleva
Čokoláda na vaření  
Moučkový cukr 1 lžíce
Kakao 2 lžíce
Máslo
horké
2 lžíce
Vařící voda
eventuálně
 
Cuketový skoroperník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vejce, olej a cukr ušleháme do pěny. Poté přidáváme střídavě mouku s kořením, ovocem, cukrem, solí, práškem a nastrouhanou cuketu se zavařeninou. Těsto rozhrneme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme (v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C) přes půl hodiny - až povrch pěkně zhnědne. Polijeme polevou.

Tento recept je v podstatě propojení několika receptů, protože tyto ingredience se k sobě perfektně hodí. Pokud vynecháte některé z koření, nebo z ovoce, nebude to příliš vadit, ale použitím všeho dohromady dostanete krásný moučník, který bude hodně připomínat biskupský chlebíček a perník.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Cuketový skoroperník

Komentáře

  1. bolina33   21.07.2011 | 19:21 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Buchtu jsem dnes upekla a i když nejsme příznivci čokoládových polev, měla úspěch. Je nadýchaná, vláčná a jednoduchá.Cuketu jsem nastrouhala na hrubo - opravdu se rozepkla. Udělala jsem chybu, nedbale jsem přečetla postup a zavařeninu jsem nedala do těsta, natřela jsem ji tedy na vychladlou buchtu před politím čokoládou a bylo to zajímavé jak chuťově, tak esteticky. Dávám za jedna.

  2. Monika   09.07.2006 | 9:57 | reagovat | závadný

    Pro Andreu : Stačí nastrouhat, je hodně vodnatá. Mám s tím zkušenost, peču něco velmi podobného. Místo sušeného ovoce je dobrá i kandovaná pomerančová kůra a někdy do toho nakrájím na kousky 200 g čokolády na vaření (pak nedávám polevu). A pro paní Airan - pokud máte po cuketách, zkuste s jemně nastrouhanou mrkví nebo až budou letní jablíčka, tak s nimi.

  3. beba   08.07.2006 | 23:20 | reagovat | závadný

    Išla, pani Andrea. Robievam tak koláč už roky, cuketu vždy nastrúham na hrubo a pekne sa rozpečie.

  4. Andrea   07.07.2006 | 13:14 | reagovat | závadný

    Nešla by ta cuketa jen nastrouhat ?

  5. Airan Novakova   12.09.2005 | 20:16 | reagovat | závadný

    Pani Ticha, skoda, ze jste to nedala sem trochu drive, ja uz mam po cuketach:-(((

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web