Autor:

Cremes Brulées

Ingredience
Žloutek 5 ks
Vanilkový lusk 2 ks
Smetana ke šlehání 500 ml
Cukr krupice
+ 4 lžíce
100 g
Cremes Brulées

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizova do zlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny,maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.

Když jsme žili v USA, na tenhle výtečný moučník jsme často chodili do jedné místní restaurace. Takže když jsem po návratu našla recept v časopisu Elle, byla jsem hrozně nadšená a hned jsem ho vyzkoušela. Zkuste i vy!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Cremes Brulées

Komentáře

  1. enzzo69   09.10.2015 | 12:49 | reagovat | závadný

    Zdravím,
    smetanu do hrnce, vanilková zrníčka taky, lusk taky kdo chce ať přidá pár lístků máty, nechat dojít k varu, následně scedit do těch vajec s cukrem. Luxus ;-) Jinak za mně 1.

  2. silvik T.   21.03.2015 | 11:51 | reagovat | závadný

    Vynikající desert,moc nám chutná.Dělala jsem z 12% smetany a je to taky skvělé :)

  3. Lenka P.   25.04.2013 | 8:31 | reagovat | závadný

    Můžu se zeptat, na jaké to je přibližně množství? Kolik mističek? Děkuji.

  4. ČernáLuna   06.04.2012 | 11:37 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobré, jen upozorním, na to konečně zapékání cukru do trouby opravdu jen na chvilinku (já dávala přesně na minutu), jinak krém zteplá a zřídne ;-)

    1. Heloun   19.02.2015 | 14:02 | reagovat | závadný

      Proto se v restauracích používají flambovací pistole, aby se nahoře udělala krusta a přitom zůstal krém studený...

  5. Lenka Cvejnová   15.02.2012 | 20:43 | reagovat | závadný

    Mohu použít silikonové mističky na muffiny?

    1. Verca   15.03.2012 | 15:02 | reagovat | závadný

      S temi jsem to jeste nezkousela ale v ikei maji misticky primo na brule za 50Kč :)

    2. ČernáLuna   06.04.2012 | 11:34 | reagovat | závadný

      Určitě, já to dělala přesně v nich, Ikeu nemám poblíž.

    3. silvik T.   21.03.2015 | 11:54 | reagovat | závadný

      Já silikonové mističky použila a jde to krásně.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web