Autor:

Crème brûlée

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Žloutek 3 ks
Cukr
světlý přírodní
1 lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Hnědý cukr
přírodní
8 lžíce
Crème brûlée

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Troubu předehřejte na 180 °C.
Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům. Dejte na mírný oheň a míchejte, až hmota zhoustne (nesmí vřít).
Směs nalijte do čtyř keramických lžiček (nebo misek) o objemu 60 ml. Vložte asi na 5 minut do trouby, až hmota trochu zpevní.
Vyjměte, nechte zchladnout a pak nechte nejlépe přes noc vychladit v ledničce.
Na pánvi rozpusťte za občasného promíchání přírodní cukr, až začne karamelizovat. Karamel nalijte na každou porci krému. Nechte ho minutu až dvě ztuhnout a poté podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mistrovská hra o vajíčko aneb Víte, jak správně na omeletu? Články z

Komentáře k receptu: Crème brûlée

Komentáře

  1. casino   30.01.2013 | 22:44 | reagovat |

    Možná by receptu více slušel název "Crème brûlée un Tchèque"
    Před podáváním krém posypat cukrem a ten nechat zkaramelizovat pod grilem, nebo přímo u stolu pomocí cukrářské pistole cukr opálit (brûlée = spálit)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web